Εκδηλώσεις για Παιδιά στο Φεστιβάλ Οίτης

Το Φεστιβάλ Οίτης  είναι  και φέτος γεμάτο εκδηλώσεις για παιδιά! Παιδικό θέατρο, παιδικό musical, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, show με μαγικά!

Παραστάσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, με ηθοποιούς και κούκλες να ζωντανεύουν αγαπημένους παιδικούς ήρωες επί σκηνής, χορό, τραγούδι και τη συμμετοχή των μικρών θεατών, ανοίγουν την πόρτα στους μικρούς φίλους της «Χώρας» για το μαγικό κόσμο του θεάτρου και της μουσικής και τους υπόσχονται εντυπωσιακές καλοκαιρινές εμπειρίες!
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις για παιδιά στο 11ο Φεστιβάλ Οίτης 2017:

 

«Το όνειρο της Πέππα»

Σάββατο 10 Ιουνίου: Παιδικό θέατρο, «Το όνειρο της Πέππα»
 Βασισμένο στην ομώνυμη βραβευμένη σειρά «Πέππα το γουρουνάκι». Μία παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Με κοστούμια σε σουρεαλιστική κλίμακα, εντυπωσιακούς φωτισμούς και σκηνικά, διαδραστικό παιχνίδι και μουσική επένδυση ειδικά ενορχηστρωμένη για τις ανάγκες της, η παράσταση μυεί τα παιδιά στην μαγική ατμόσφαιρα του θεάτρου.
Δευτέρα 12 Ιουνίου: Κουκλοθέατρο, «Ο ήλιος και ο Ποντικός»
Μια διαδραστική παράσταση με χειροποίητες κούκλες και ζωντανή μουσική, όπου οι ήρωες ψάχνουν τη δύναμη τόσο μακριά απ’ αυτούς και στο τέλος ανακαλύπτουν πως η δύναμη βρίσκεται μέσα τους! Είσοδος ελεύθερη

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου: Θέατρο Σκιών «Καραγκιόζης»
Μια παράσταση παραδοσιακού Καραγκιόζη από το θεάτρο σκιών «Σκιές και γέλια».

 

«Γαϊτανάκι»

Σάββατο 17 Ιουνίου: Παιδικό Θέατρο, «Γαϊτανάκι».
Η  Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης  παρουσιάζει το μουσικοχορευτικό έργο της Ζωρζ Σαρή, με το ομώνυμο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Ένα μαγευτικό σκηνικό με 7 ηθοποιούς που χορεύουν, τραγουδούν και επικοινωνούν με τα παιδιά! Μια παράσταση με πολύ χιούμορ, γέλιο, συγκίνηση και ανατροπές.

 

Τρίτη 27 Ιουνίου: «Απόδραση από τη λογική», παράσταση με τον Μάγο Σανκάρα. Ένα show για μικρούς και μεγάλους. Ένα θέαμα ψυχαγωγικής μαγείας και ψευδαισθήσεων. Έχοντας ως άσο στο μανίκι τα εντυπωσιακά καινούργια του μαγικά και το μοναδικό του χιούμορ, ο Μάγος Σανκάρα ξέρει να γοητεύει και να μαγνητίζει τους θεατές κάθε ηλικίας.

 

Πέμπτη 29 Ιουνίου: Κουκλοθέατρο «Η Κοκκινοσκουφίτσα».
Μια κουκλοθεατρική παράσταση της Τασούλας Ξηρομερίτου, βασισμένη στο αγαπημένο παραμύθι

 

 

«Αγησίλαγος»

Παρασκευή 7 Ιουλίου: Παιδική παράσταση, «Αγησίλαγος».
Μια παράσταση με κούκλες & ζωντανή μουσική από τον Δημήτρη Μπασλάμ. Η ιστορία του διάσημου σεφ Αγησίλαγου. Οι μαγουλάδες και τα αναπάντεχα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την διατροφή του και όχι μόνο…

 

Δευτέρα 17 Ιουλίου: Παιδικό Θέατρο, «Η Χιονάτη και οι 7 Υπέροχοι Μουσικοί».
Από την Παιδική Σκηνή «Δελφινάκι». Το κορυφαίο κλασικό παραμύθι που μεγάλωσε τόσες γενιές, με την τεράστια δυναμική και τους αμέτρητους συμβολισμούς, ζωντανεύει στη σκηνή με ηθοποιούς και εντυπωσιακά σκηνικά.

 

 

«Σέρλοκ Χολμς. Ένα μυστήριο με νόημα»

Τρίτη 18 Ιουλίου: Παιδικό Θέατρο, «Σέρλοκ Χολμς. Ένα μυστήριο με νόημα»
Σε κείμενο-σκηνοθεσία της Ντίνας Σταματοπούλου και πρωτότυπη μουσική του Κωστή Μαραβέγια. Η πιο ανατρεπτική υπόθεση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει ο λατρεμένος ήρωας. Ο Σέρλοκ Χόλμς, με τον θαυματουργό μεγεθυντικό φακό του, τον πιστό του φίλο Δρ.Γουότσον και ένα επιτελείο οκτώ ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών παροτρύνουν τα παιδιά να ακονίσουν την παρατηρητικότητά τους, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα και να γίνουν χαρούμενοι «συνένοχοι» στη λύση του μυστηρίου.

 

Τετάρτη 26 Ιουλίου: Παιδικό Θέατρο, «Ο Μάγος Χάρη Π. στη χώρα του Μίκυ και των Παραμυθιών»
Ένα διαδραστικό μιούζικαλ με επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές στο οποίο τα παιδιά συμμετέχουν και διαλέγουν το αγαπημένο τους παραμύθι. Επίσης επί σκηνής τα αγαπημένα ζωάκια ο Μίκυ,  η Μίνη,  ο Τούιτυ κ.α. Μια παράσταση γεμάτη τραγούδια με υπέροχα σκηνικά.

 

Τετάρτη 2 Αυγούστου: Παιδικό θέατρο, «Πήτερ Παν & Τίνγκερμπελ στη χώρα του Ποτέ»
Το θρυλικό παραμύθι σε μια φαντασμαγορική θεατρική μεταφορά από την Παιδική Σκηνή «Γιούλη Ηλιοπούλου». Η πάλη του καλού με το κακό, ανάμεσα σε πειρατές, χαμένα παιδιά και νεράιδες.Η δύναμη της φιλίας, το θάρρος, η πίστη στον εαυτό τους και το δίκιο τους θα είναι οι σύμμαχοι των παιδιών σ’ αυτή την αναμέτρηση.

 

«Ο Μαγικός Αυλός»

Τρίτη 29 Αυγούστου: Παιδικό Θέατρο, «Ο Μαγικός Αυλός» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
H διάσημη όπερα του Μότσαρτ μεταμορφώνεται από την Κάρμεν Ρουγγέρη σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες αυτού του μοναδικού συνθέτη. Η παράσταση με διαλεχτούς ηθοποιούς-τραγουδιστές, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια, γεμάτη χρώματα και φως, με μια συναρπαστική πλοκή είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

 

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου: Κουκλοθέατρο, «Ο φον Ποντικάκης»
Κουκλοθεατρική παράσταση από την ομάδα «Ονειροβάτες»

 

 

Το 11ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.

2018-11-08T21:15:40+03:00