Οι Θεατρικές Παραστάσεις του Φεστιβάλ Οίτης 2017

Ένα πλούσιο θεατρικά, καλοκαίρι, μας επιφυλάσσει το 11ο Φεστιβάλ Οίτης

Αρχαίο Δράμα, κωμωδίες, μονόλογοι, stand-up comedy…Αγαπημένοι ηθοποιοί, δυνατές ερμηνείες, σπουδαίοι συγγραφείς, μεγάλες παραγωγές, στη σκηνή της «Χώρας».

Δείτε όλες τις θεατρικές παραστάσεις του 11ου Φεστιβάλ Οίτης 2017:

 

Πέμπτη 8 Ιουνίου: «Ο Μαρξ στο Σόχο» του Χάουαρντ Ζιν
Μονόλογος με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Κυριάκου

 

«To Ψέμα»

Τετάρτη 21 Ιουνίου: «To Ψέμα» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.
Η νέα, σπαρταριστή κωμωδία του πιο δημοφιλούς σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Florian Zeller. Ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σμαράγδα Καρύδη, η Μυρτώ Αλικάκη και o Κωνσταντίνος Κάππας θα μάθουν πώς ένα μικρό ψέμα μπορεί να διαταράξει τη ζωή δύο ζευγαριών.

 

 

«Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή»

Κυριακή 25 Ιουνίου: «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή»
 Μια μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία  Αλέξανδρου Ρήγα. Πρωταγωνιστούν: Μπέσυ Μάλφα, Παύλος Χαϊκάλης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Σοφία Μουτίδου, Αλέξανδρος Ρήγας, Κωνσταντία Χριστοφορίδου κ.α. Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων

 

Τετάρτη 28 Ιουνίου: «Ένα Εξοχικό Παρακαλώ»
Μια αισθηματική κωμωδία με τους Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριο Αθανασίου, Κώστα Αποστολάκη, Σοφία Μανωλάκου κ.α. Εφτά χαρακτήρες βρίσκονται το ίδιο Σαββατοκύριακο στο ίδιο εξοχικό και διεκδικούν τον έρωτα την ευτυχία, μια βαλίτσα με τετρακόσια χιλιάρικα, μια μπότα Λουμπουτάν κι ένα σπίτι…

 

 

«Μάνα θα πάω στο Χόλυγουντ»

Πέμπτη 6 Ιουλίου: «Μάνα θα πάω στο Χόλυγουντ»
 Η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου με πρωταγωνιστές τον Θανάση Αλευρά και την Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Φωκάς Ευαγγελινός και η Δήμητρα Παπαδοπούλου και μας θυμίζουν ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα ο Έλληνας ψάχνει να εφεύρει λύσεις για να επιβιώσει και να απογειωθεί.

 

Δευτέρα 10 Ιουλίου: «Ο Χορός της Εξουσίας» (Αγαμέμνων-Κλυταιμνήστρα-Ορέστης)
Ο  Καλλιτεχνικός Οργανισμός του θεάτρου «Αιχμή» παρουσιάζει τη θεατρική σύνθεση του Κ.Πολιτόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας η Φωτεινή Φιλοσόφου.

 

Τρίτη 11 Ιουλίου: «Σχεδόν Σαράντα»
Stand-up comedy, με τον Γιώργο Χατζηπαύλου. Μετά τις sold out παραστάσεις του τη σεζόν που πέρασε, ο Γιώργος επιστρέφει με μία νέα παράσταση που αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή και όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας.

 

Παρασκευή 14 Ιουλίου: «Ο Κρητικός» του Διονύσιου Σολωμού
Το αριστουργηματικό ποίημα του εθνικού ποιητή, για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, σε διασκευή της Σοφίας Καζαντζιάν και τον Μάριο Ιορδάνου σε ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνστή, να δημιουργεί μία παράσταση φόρο τιμής στο Διονύσιο Σολωμό συνδυάζοντας επί σκηνής θέατρο, ποίηση, χορό, μουσική και εικαστικές παρεμβάσεις.

 

Σάββατο 15  Ιουλίου: «Frida…η ζωή μου»
Μια παράσταση με αφορμή τη διάσημη ζωγράφο.  Μέσα από το δικό μας βλέμμα, η ζωή και το έργο της. Ένα άτομο επί σκηνής.  Η Φρίντα. Αντιμέτωπη με το σώμα, την κοινωνία, την εποχή. Μετέτρεψε τον θάνατο από απειλή σε κίνητρο. Προσπέρασε τα εμπόδια που της έβαζαν, φύση και κοινωνία, και ο δρόμος που διάλεξε πήγαινε μόνο μπροστά. Επί σκηνής η Έλλη Xρονιάρη

 

Παρασκευή 21 Ιουλίου: «Για Όνομα», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.
Η απολαυστική κωμωδία που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στην Αθήνα για δυο χρόνια, με τους  Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνη Μουρατίδη, Μαρία Κωνσταντάκη και  Αντώνης Λουδάρο. Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στη Γαλλία και υποψήφια για έξι βραβεία Molière. Την ίδια τεράστια επιτυχία γνώρισε και η κινηματογραφική της μεταφορά που ξεπέρασε διεθνώς τα  2,5 εκατομμύρια εισιτήρια.

 

Δευτέρα 21 Αυγούστου: «Προμηθέας, δεσμώτης» του Αισχύλου.
Σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη και με τον κορυφαίο μουσικό Πετρολούκα Χαλκιά να αυτοσχεδιάζει επί σκηνής με το κλαρίνο  στην προσαρμογή των χορικών  και την απόδοσή τους ως ηπειρώτικα μοιρολόγια.

 

«Ιφιγένεια Εν Αυλίδι»

Πέμπτη 24 Αυγούστου: «Ιφιγένεια Εν Αυλίδι» του Ευριπίδη.
Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες το Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Με συνοδοιπόρους την – ειδικά γραμμένη για την παράσταση- πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης.

 

 

«H Όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο»

Κυριακή 27 Αυγούστου: «H Όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο»
Μια λυρική κωμωδία, σε σκηνοθεσία Τζένης Δριβάλα. Αστεία, ανατρεπτική και παράλληλα γεμάτη από υπέροχη μουσική, τις πιο μελωδικές άριες και ντουέτα από εμβληματικά και πολυαγαπημένα έργα όπερας. Με τους Άκη Σακελλαρίου, Ειρήνη Κώνστα, Κασσάνδρα Δημοπούλου, Φίλιππο Μοδινό, Αλέξανδρο Γάβαρη.

 

Πέμπτη 31 Αυγούστου: «Ομερτά: Η σιωπή των Ανδρών»
Άμα την πνίξεις… την έπνιξες! Το θέμα είναι σε καλύπτουν οι φίλοι σου; Η ανδρική φιλία έχει Ομερτά; Μια κωμωδία σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου με τους Κώστα Σπυρόπουλο, Πέτρο Λαγούτη και Γιώργο Γαλίτη.

 

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου: «Λέλα Καραγιάννη»
 Η Μαίρη Βιδάλη στο ρόλο της ηρωίδας που σφράγισε με την θυσία της, λίγες μέρες πριν την Απελευθέρωση, την μεγάλη προσφορά της οργάνωσης της στον αγώνα. Σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη

 

 

 

Προπώληση εισιτηρίων στο SEVEN spots ( Πλ. Λαού 2, Λαμία τηλ. 22310 66320 ανοικτό καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 11.00 μ.μ ) 

 

Το 11ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.

 

 

2017-07-17T13:53:30+03:00