Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μια μουσική παράσταση παρουσίασης νέων ανέκδοτων τραγουδιών σε μουσική της Κατερίνας Καραδήμα και στίχους του Χρήστου Κανελλόπουλου και της Κατερίνας Καραδήμα

To «Πρώτο μπάρκο» είναι ένα μουσικό ταξίδι μ΄ένα σκαρί καινούριο που  «αρμάτωσαν» η Κατερίνα Καραδήμα με τις μελωδίες της και ο Χρήστος Κανελλόπουλος με τους στίχους του.
Μπαρκάρει για πρώτη φορά για να μας αρμενίσει σε “πέλαγα και λιμάνια πρωτοειδωμένα” με καινούρια τραγούδια (τα πρώτα των δύο δημιουργών στα οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το νέο και για τους δύο “τραγουδοποιητικό” εγχείρημα υπογράφοντας η Κατερίνα Καραδήμα τη μουσική και σε ορισμένα τους στίχους και ο Χρήστος Κανελλόπουλος τους στίχους ).
“Πρώτο μπάρκο” λοιπόν με καινούρια τραγούδια, πλασμένα όμως με υλικά παλιά,”αρχέγονα, με ήχους και λόγο που ξεπηδούν απ΄τα δημοτικά τραγούδια,την παράδοση και τους ρεμπέτικους δρόμους και ρυθμούς ως το σήμερα – από το χασάπικο και το ζεϊμπέκικο μέχρι το bolero,το σουϊνγκ ,το καλαματιανό και το πεντοζάλι – σμιλευμένα με ψυχή και μεράκι για να εκφράσουν τους πόνους,τις ελπίδες και τα όνειρα του αλλόκοτου παρόντος και μέλλοντός μας.
Προετοιμάζοντας λοιπόν το μουσικό αυτό υλικό για το studio ηχογράφησης και την πρώτη δισκογραφική δουλειά των δύο δημιουργών που προγραμματίζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο,παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Φθιωτικό κοινό μετά την περυσινή παρουσίαση τους στην Κυπαρισσία,τον Αύγουστο του 2017,στο 1ο Φεστιβάλ “Ομορφιές & Δυσκολίες” καθώς και τμηματικά σε μουσικά στέκια αρxικά στην Κυπαρισσία (“Ζέφυρος” Καλό Νερό) και στην Αθήνα (καφενείο “Sabir, Foka&Negra Cafe Bistrot).
Mέρος των τραγουδιών θα παρουσιαστούν επίσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Αλμυρού στον Αλμυρό στις 28/7/2018.

Συντελεστές της παράστασης:

Κατερίνα Καραδήμα: τζουράς, λαούτο, τραγούδι
Ράνια Γκικοπούλου: κιθάρα, τραγούδι
Φώντας Πούλος: ταμπουράς,μπουζούκι,τραγούδι
Γιώργος Ζωγράφος:ακορντεόν
Νίκος Μήλας:βιολί

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 8€
Ταμείο: Γενική είσοδος 10€

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Τόπος Τεχνών «Χώρα»(Λελέικα Υπάτης)
Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης ( Αντιγόνης 7, πλησίον Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, ανοικτά 10.00 – 18.00 καθημερινά εκτός Κυριακής, τηλ. επικοινωνίας: 2231051075, 2231043333)
Κοσμηματοπωλείο «Ευθύμιος Κοσμάς» (Τζαβέλα 4, Πλατεία Πάρκου, -τηλ. 22310 29480)
«Ιωάννα Ρούσκα – Copyexellent» (Βασιλικών 25 – έναντι EUROBANK, τηλ. 22310 20081)

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:

Η Κατερίνα Καραδήμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Το 1998 που αποφοίτησε επέστρεψε στη Λαμία και μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας αρχιτέκτων .
Από τα εφηβικά χρόνια εκδηλώνοντας την αγάπη για τη μουσική και συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση των λαϊκών αυτοδίδακτων μουσικών της οικογένειας , αρχίζει να ασχολείται με το ρεμπέτικο τραγούδι ,μαθαίνοντας τζουρά,δηλαδή “σπουδάζοντας”στο μεγάλο ανοιχτό “Ρεμπέτικο Λαϊκό Πανεπιστήμιο”.
Τα φοιτητικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στη Λαμία συμμετέχει σε αυτοσχέδιες ερασιτεχνικές ρεμπέτικες κομπανίες ,τραγουδώντας και παίζοντας σε μουσικά στέκια και ταβέρνες της Λαμίας και περιστασιακά επαγγελματικά.Σταδιακά επεκτείνει την ενασχόληση με τη μουσική παρακολουθώντας μαθήματα λαϊκής κιθάρας και τελευταία πειραματίζεται με τον ήχο του στεργιανού λαούτου το οποίο και εντάσει στην ενορχήστρωση των δικών της δημιουργιών.
Ως μέλος της Χορωδίας Σπερχειάδας από το 2006 και της Χορωδίας “ΗΧΩ” έως σήμερα συμμετέχει σε χορωδιακά φεστιβάλ,ως χορωδός , (Ελλάδα,Ρουμανία,Βουλγαρία κ.λ.π),συναυλίες,μουσικά δρώμενα κ.λ.π.Παράλληλα συμμετέχει σε ερασιτεχικές θεατρικές παραστάσεις ,και ταυτόχρονα παρακολουθεί σεμινάρια θεατρολογίας.
Από το 2010 έως σήμερα ,ως ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ.(αντιπρόεδρος,πρόεδρος ,νυν γραμματέας) από την ίδρυσή του ,του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμου Φθιώτιδας“ο Πηλέας”, σχεδιάζει,οργανώνει,και συμμετέχει παίζοντας και τραγουδώντας σε μουσικές εκδηλώσεις- παραστάσεις του συλλόγου,όπως “ 40 χρόνια χωρίς το Μάρκο Βαμβακάρη”-2012,” ο Τσιτσάνης στη Θεσσαλονίκη” -2013,”Αρχόντισσά μου μάγισσα ,τρελή”-η γυναίκα στο ρεμπέτικο τραγούδι 2014, “Αφιέρωμα: 100 χρόνια από τη γέννηση του Β.Τσιτσάνη”-2016, “Από την πανδούρα,στον ταμπουρά και στο μπουζούκι “-2016,αφιερώματα στον Γ. Μητσάκη,Γ.Παπαιωάννου,Στ. Κουγιουμτζή όπως και στις μουσικοποιητικές παραστάσεις “Θα σας πω μια ιστορία”-Η δεκαετία του 1940 μέσα από το λαϊκό τραγούδι 2017 ,και “Η Μελωδία της Ποίησης” αφιέρωμα στην ποίηση του Η.Βολιότη Καπετανάκη σε συνεργασία με τη χορωδία “ΗΧΩ”στο 1ο Φεστιβάλ του Πηλέα (καλοκαίρι 2017).
Από το 2013 ξεκινά να πειραματίζεται με τη δημιουργία λαϊκών τραγουδιών γράφοντας μουσική και στίχους, αλλά κυρίως σε συνεργασία με τον Χ.Κανελλόπουλο,του οποίου τους στίχους μελλοποιεί . Κάποια από αυτά τα τραγούδια σε πρόχειρες παρεΐστικες ηχογραφήσεις παρουσιάζονται στη μουσική της σελίδα του FB “Πρώτο Μπάρκο” (με αφορμή το ομώνυμο τραγούδι) που δημιούργησε τον Απρίλιο του 2017 .
Τον Αύγουστο του 2017 συμμετείχε με την ομώνυμη μουσική παράσταση “Πρώτο Μπάρκο” στο 1ο Φεστιβάλ ¨Ομορφιές & Δυσκολίες” όπου παρουσιάστηκαν ζωντανά είκοσι νέα τραγούδια .Επόμενος στόχος η ηχογράφηση αυτής της δουλειάς και οι ζωντανές παρουσιάσεις της στο κοινό.



Ο Χρήστος Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη .Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα έζησε στον Πειραιά,περίοδος που επηρέασε και σημάδεψε βαθιά τη ζωή του. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και τα τελευταία τριάντα χρόνια ζει στην Κυπαρισσία.
Πολυπράγμων ισοβίως ακούραστος και με πάθος αγωνιστής στο στίβο της ζωής με πολλαπλούς τρόπους (τεχνίτης ,πωλητής και “γυρολόγος” όπως ο ίδιος αυτοαποκαλείται,επαγγελματίας χορευτής ελληνικών χορών ,οδηγός αγώνων αυτοκινήτου,,άνθρωπος της θάλασσας ,του ψαρέματος,των ταξιδιών,του αθλητισμού – για πάνω από 15 χρόνια και νυν πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας Ν.Ο.ΚΥ κ.ά ) αλλά ταυτόχρονα λάτρης της ελληνικής μουσικής και της ποίησης ,τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με το γράψιμο στίχων – ή μάλλον άρχισε να γράφει “τα λόγια” της καρδιάς του για τραγούδια όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει -μετουσιώνοντας σε στίχους την πλούσια γκάμα εμπειριών και συναισθημάτων που αποκόμισε ως πλούσιος δέκτης αλλά και πομπός των συγκινήσεων της ζωής…
Στίχους του έχουν μελλοποιήσει επίσης ο Χρήστος Γαλάνης,ο Θανάσης Ζερλεντές,ο Γιώργος Τζώρτζης,η Αρετή Κοκκίνου κ.ά.
Τα “λόγια” των τραγουδιών του δημοσιεύονται κάθε Δευτέρα στην εφημερίδα “ΦΩΝΗ” της Μεσσηνίας εδώ και ένα χρόνο.