Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Στο κοντραμπάσο ο Θοδωρής Κουέλης. Ρυθμός, συναίσθημα και ερμηνεία συναντιούνται σε ένα μουσικό project μυσταγωγίας.

Από το  «Τι να θυμηθώ» και τη «Φυσαλίδα», στο «Σ΄αυτή τη χώρα» και το «Ντούρου-Ντούρου». Δεκαεφτά χρόνια δισκογραφίας και ο Απόστολος Ρίζος, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ερμηνευτές και τραγουδοποιούς της εποχής μας, θα είναι κοντά μας  στο 12ο Φεστιβάλ Οίτης

 

Με τη χαρακτηριστική του επιμέλεια στην επιλογή των τραγουδιών και τις ξεχωριστές του ερμηνείες συμπράττει μουσικά τα τελευταία χρόνια με τον δεξιοτέχνη του κοντραμπάσου Θοδωρή  Κουέληκαι παρουσιάζουν μια παράσταση εφ’ όλης της ύλης που εξαφανίζει τα σύνορα μεταξύ των μουσικών ειδών, δημιουργώντας μια μοναδική μουσική εμπειρία στον ακροατή.

Αγαπημένα κομμάτια από την παλαιότερη δισκογραφία του Απόστολου Ρίζου  συναντούν τα πιο πρόσφατα από το νέο του ψηφιακό album με  τίτλο ‘ΕΛΛΗΣ ΑΗ ΛΑΝΤ’, για να συνομιλήσουν άλλοτε συνωμοτικά και άλλοτε ανατρεπτικά με τον Βαμβακάρη, τον Λοΐζο, τον Χατζιδάκι, τον Θοδωράκη, τον Ξυδάκη, τον Τσιτσάνη, τον Μικρούτσικο, τον Θ. Παπακωνσταντίνου, τον Ζούδιαρη, τον Καζαντζή, τον Ζερβουδάκη, τον Σουρή, τον Λειβαδίτη, τον Ρασούλη, τη Νικολακοπούλου, σε ένα μινιμαλιστικό μουσικό projectμυσταγωγίας,  όπου η ερμηνεία, το συναίσθημα και η ουσία των τραγουδιών έχουν τον πρώτο ρόλο.

 

Παίζουν:

Θεόδωρος Κουέλης: κοντραμπάσο / effectsbass

Απόστολος Ρίζος: κιθάρες / φυσαρμόνικα/loops

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 8 €

 

Λίγα λόγια για τον Απόστολο Ρίζο

Γεννήθηκε στην ΛΑΜΙΑ το 1977. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οδηγήθηκε από πολύ μικρός στο δρόμο της μουσικής, εμπνευσμένος από τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα. Από την ηλικία των 15 ετών έπαιζε σε μικρές μουσικές σκηνές και συμμετείχε σε συγκροτήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας. Παράλληλα διεύρυνε τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας μαθήματα κιθάρας θεωρίας, αρμονίας με τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Βασίλη Ρακόπουλο και φωνητικής με τους Νένη Ζάππα, ΜίρκαΓεμεντζάκη, ΚarinMeier, Χρόνη Αηδονίδη.

  • Σε ηλικία μόλις 19 χρονών τον άκουσε για πρώτη φορά ο Νίκος Ζούδιαρης στη μουσική σκηνή «Χαμάμ», δίπλα στον Γιώργο Ζήκα και τον Τάκη Μπουρμά και αργότερα τον επέλεξε ως ερμηνευτή του καινούργιου κύκλου τραγουδιών του με γενικό τίτλο «ΕΝΑΣ ΚΥΚΝΟΣ ΚΛΑΙΕΙ» (cdalbum,P+C 2000,Minos-EΜΙ). Ένα χρόνο μετά η συνεργασία τους συνεχίστηκε με το cdsingle «ΦΥΣΑΛΙΔΑ» (P+C 2001, Minos-EMI). Η ερμηνεία του στο “Τι να θυμηθώ” του Νίκου Ζούδιαρη, θεωρείται πλέον από τις κλασικές του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.
  • Το 2010 παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό του album στο οποίο υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, με τίτλο «Τι είδες που δεν είδα εγώ;»(Lyra).
  • To 2012, πραγματοποιεί ένα μουσικό concept παραστάσεων με θεματικό άξονα τη Γυναίκα. Τραγούδια γραμμένα για τη γυναίκα, τραγούδια γραμμένα από γυναίκες και τραγούδια που έχουν χαρακτηριστεί από κορυφαίες ερμηνεύτριες.
  • Τον ίδιο χρόνο, (2012) συμμετέχει στο album «Σε τόπους που δεν ξέρω» του Γρηγόρη Πολύζου, σε παραγωγή Νίκου Ζούδιαρη.
  • Το καλοκαίρι του 2012, συμμετέχει στο εξαιρετικό αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη – «Μάρκος ο Φραγκοσυριανός» που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο και στο Φεστιβάλ Σάνη στη Χαλκιδική, με την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου.
  • Το χειμώνα 2012-13, πραγματοποιεί στο Σταυρό του Νότου μια σειρά μουσικών παραστάσεων με τίτλο “Καρέ στης Ντάμας”, με καλεσμένες διακεκριμένες ελληνίδες δημιουργούς.
  • Την άνοιξη του 2013, παρουσιάζει το μουσικό project “Στα στέκια της Πόλης” και παράλληλα συμμετέχει στη νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Χρυσόστομου Σταμούλη, με τη Μελίνα Κανά και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, με τίτλο “Αγάπη σ’ αγαπάω”.
  • Το καλοκαίρι του 2013, παράλληλα με τις εμφανίσεις του “Στους κήπους της πόλης”, και τις προσωπικές του συναυλίες στην Αθήνα και την περιφέρεια, συμμετέχει στις μουσικές παραστάσεις με τίτλο «Χειρολαβές», της Λίνας Νικολακοπούλου.
  • Τον Ιούλιο του 2013, πραγματοποιεί στο Θέατρο Badminton μια παθιασμένη μουσική συνεύρεση με τον Γιάννη Κούτρα, και ερμηνεύει μαζί του, Νίκο Καββαδία.
  • Τον Αύγουστο του 2013, συμμετέχει στο αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη Μάνο Λοΐζο, που διοργάνωσε η Ιστορική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Χίου «Κοραής».
  • Το Χειμώνα του 2013-14, συναντιέται ξανά με τον Γιάννη Κούτρα, και παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Όλο τον Κόσμο γύρισες», ερμηνεύοντας όλη τη μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία, στην Αθήνα και την περιφέρεια, καθιερώνοντας αυτό το μουσικό project στις καρδιές του κοινού.
  • Τον Οκτώβριο του 2013, παρουσιάζει με τον Χρήστο Πανοηλία (Λάγνη) τη hip-hop εκδοχή του «Παιδικό Τραγούδι» σε στίχους και μουσική Νίκου Κολλάρου .
  • Το καλοκαίρι του 2014, συμμετέχει στη μουσική παράσταση «Η Τετράς του Πειραιά» που επιμελήθηκε η Λίνα Νικολακοπούλου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, προς τιμήν των τεσσάρων μεγάλων δημιουργών του ρεμπέτικου.
  • Στα τέλη του 2014, δημιουργεί το μουσικό project ‘Minimals’ , σε συνεργασία με δεξιοτέχνες μουσικούς, με κορυφαία στιγμή την πρόσφατη παρουσίασή του (Αύγουστο 2015) στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου
  • Στις αρχές του 2015 κυκλοφορεί το τραγούδι «Σ’ αυτή τη χώρα» σε στίχους της ΤάμμυΤσέκου, σε μουσική και ερμηνεία του Απόστολου Ρίζου και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, το digitalsingle“Το ψάρι”.
  • Τον χειμώνα του 2015 επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου Club με τη μπάντα του για σειρά εμφανίσεων.
  • Τον Ιανουάριο του 2016 συμμετέχει στις παραστάσεις του Νίκου Ξυδάκη με τίτλο «Tα Λαθροδιάσημα».
  • Την άνοιξη του 2016, ολοκληρώνει το νέο του προσωπικό album, με τίτλο “6”με τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του – εκτός από δύο, στα οποία τους στίχους έχει γράψει η ΤάμμυΤσέκου. Την παραγωγή υπογράφει ο Γιώργος Ανδρέου.
  • Την άνοιξη του 2017, κυκλοφορεί το νέο του προσωπικό album, με τίτλο “ΕΛΛΗΣ ΑΗ ΛΑΝΤ”,ένα ψηφιακό 45άρι με δύο τραγούδια. Στην Α πλευρά είναι το «Ντούρου-Ντούρου», μια διασκευή ενός παραδοσιακού τραγούδιου των Ελλήνων μεταναστών της Αμερικής (1932) και στη Β πλευρά το ποίημα του Γεώργιου Σουρή«Δυστυχία σου Ελλάς»  (1896) σε μουσική δική του, βασισμένη σε παραδοσιακό πολίτικο μουσικό μοτίβο.
  • Τον Δεκέμβρη του 2017 παρουσίασε για πρώτη φορά την παράσταση-αφιέρωμα με τίτλοΑπόστολος Ρίζος  «Σ΄ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο» , ως φόρο τιμής στα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη, η οποία ξεχώρισε από κοινό και κριτικούς ως μια από τις καλύτερες παραστάσεις του 2017.

 

ApostolosRizos Official Links

YouTube Official Channel: https://www.youtube.com/ApostolosRizos

YouTube playlist:https://rlu.ru/oAq

Facebookpage: https://www.facebook.com/ApostolosRizosOfficialPage

Website:www.apostolosrizos.gr