“Ταξιδέψαμε” μουσικά με τη Σαββέρια Μαργιολά και κινηματογραφικά με το Φεστιβάλ Δράμας

 

Ένα πολύ ξεχωριστό “ταξίδι” κάναμε το βράδυ της Κυριακής 29 Αυγούστου στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Οίτης και της καλλιτεχνικής συνάντησης σύγχρονης τέχνης Belle Arte Lamia.

Παρακολουθήσαμε την πρώτη ημέρα προβολών των βραβευμένων ελληνικών ταινιών του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Η βραδιά ξεκίνησε με την, βραβευμένη με τον Χρυσό Διόνυσο, ταινία Bella της Θέλγιας Πετράκη με την εξαιρετική Έλενα Τοπαλίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η οποία μας συγκλόνισε με την απέριττη ερμηνεία της.  Η συνέχεια ήταν εξίσου συναρπαστική με ταινίες που μας μάγεψαν είτε με τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών, είτε με το σενάριο και στη σκηνοθεσία τους, με τη φωτογραφία και τη μουσική τους ή και με όλα αυτά μαζί!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

 

Μετά από αυτό το όμορφο ταξίδι συναισθημάτων που βιώσαμε με τις προβολές των ταινιών ήρθε η αέρινη, κεφάτη παρουσία της Σαββέριας Μαργιολά να απογειώσει την διάθεσή μας και να μας χαρίσει ακόμη ένα συναρπαστικό ταξίδι, αυτή τη φορά μουσικό!

Από το “Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις”, που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό, μέχρι τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει ο Νίκος Παπάζογλου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Χαρούλα Αλεξίου, η Βίκυ Μοσχολιού, τραγούδια των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη καθώς και αγαπημένα ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια, ακόμα και τραγούδια του “βασιλιά” Έλβις Πρίσλεϊ η Σαββέρια Μαργιολά κάλυψε με μοναδική εκφραστική άνεση κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και κάθε προτίμηση του κοινού.

 

Την υπέροχη φωνή και σκηνική της παρουσία, όχι μόνο συνόδευσαν εξαιρετικά οι Μάριος Μούρμουρας (Κιθάρα, fx, live-sampling) και Νίκος Πασσαλίδης (Μπουζούκι, λαούτο) αλλά επιπλέον οι τρεις τους δημιούργησαν μια τόσο όμορφη ατμόσφαιρα που συμπαρέσυρε το κοινό, το οποίο χειροκροτούσε ρυθμικά και “συνόδευε” με ενθουσιασμό σε όλα τα τραγούδια!

2021-08-31T19:38:34+03:00
This website uses cookies and third party services. Ok