Το θεατρικό μας καλοκαίρι άνοιξε με την παράσταση “Art”

Μετά από πολλούς μήνες αναμονής, οι θεατρόφιλοι είχαν τη χαρά να “ξεκινήσουν” το θεατρικό τους καλοκαίρι με την πανέξυπνη κωμωδία “Art” της Γιασμίν Ρεζά την Δευτέρα 20 Ιουλίου, στον Τόπο Τεχνών “Χώρα”, στα Λελέικα Υπάτης, στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Οίτης.

Το “Art”, είχε την “ευτυχία” στην καλοκαιρινή του περιοδεία να σκηνοθετηθεί από τον Σταμάτη Φασουλή ο οποίος είναι και ο μεταφραστής του έργου.  Μπόρεσε έτσι να αξιοποιήσει στο έπακρο τη λεπτή ειρωνεία που διατρέχει όλο το κείμενο αλλά και να αναδείξει το “δεύτερο”, κρυφό κείμενο το οποίο ερμήνευσαν με μεγάλη επιδεξιότητα οι τρεις αγαπημένοι στο κοινό ηθοποιοί Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Τσαλταμπάσης και Θανάσης Κουρλαμπάς.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ένας λευκός πίνακας δίνει την αφορμή να αρχίζουν να ξεσκεπάζονται όλα τα προβλήματα των τριών χαρακτήρων του έργου. Προβλήματα της φιλίας, του γάμου, της τέχνης, του χωρισμού, του έρωτα και της προδοσίας. Στην παράσταση που παρακολουθήσαμε, ένα ολόλευκο σκηνικό αποτέλεσε τον “καμβά” που πάνω του δημιούργησαν οι ηθοποιοί προσθέτοντας αριστοτεχνικά τις πινελιές της υποκριτικής τους τέχνης και δίνοντάς του ζωή και χρώμα.

Το κοινό, “διψασμένο” για την επαφή με το θέατρο που τόσο πολύ του έλειψε όλους τους προηγούμενους μήνες και τηρώντας τις αποστάσεις όπως έχουν οριστεί από τα μέτρα, παρακολούθησε με μεγάλη χαρά την παράσταση, αντιδρώντας ενθουσιωδώς σε όσα διαδραματιζόταν πάνω στη σκηνή, ενώ στα διάφορα “πηγαδάκια” που σχηματίστηκαν μετά το τέλος φαινόταν ξεκάθαρα πως οι εντυπώσεις τους ήταν οι καλύτερες και η πανέξυπνη αυτή κωμωδία ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει το θεατρικό μας καλοκαίρι!

2020-07-23T11:50:32+03:00
This website uses cookies and third party services. Ok