Έκθεση ζωγραφικής Αλίκης Καγκαρά και Παντελή Σαββόπουλου

 

Από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου, ο Τόπος Τεχνών “Χώρα”, φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής των Αλίκης Καγκαρά και Παντελή Σαββόπουλου.

 

Στο Πέτρινο κτήριο της “Χώρας” θα βρείτε γνώριμα τοπία αλλά και… φυσιογνωμίες του τόπου μας και διεθνείς προσωπικότητες που αποτελούν την πηγή έμπνευσης των δύο ζωγράφων.

 

Η ζωγράφος Αλίκη Καγκαρά κατοικεί στον αχινό Φθιώτιδας.

Σπούδασε σε νυκτερινή σχολή καλών τεχνών στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας όπου και μεγάλωσε. Το καλλιτεχνικό επάγγελμα το εξασκεί για πάνω από 30 χρόνια λόγω της μεγάλης αγάπης της για την τέχνη και τη δημιουργία γενικότερα.

Έχει κάνει εκθέσεις ζωγραφικής σε Αθήνα, Καρπενήσι, Μουζίλο – Μεγάλο χωριό Ευρυτανίας, Λαμία, Αχινό, Στυλίδα.

Επι 4 χρόνια δίδασκε ζωγραφική για όλες τις ηλικίες στο πολιτιστικό κέντρο Στυλίδας, Δημαρχείο Στυλίδας και Αχινό, ενώ είχε και τη δική της σχολή.

Ο Παντελής Σαββόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα  το 1979, σπούδασε γραφιστική και παράλληλα ασχολήθηκε με την μουσική τεχνολογία.

Η ενασχόληση με την ζωγραφική τον ευχαριστούσε ανέκαθεν και τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησε να φτιάχνει τους πρώτους του πίνακες, με κίνητρο πάντοτε την ψυχική γαλήνη και ανάταση που αποκομίζει κάθε φορά από όλο αυτό.

Προσωπογραφίες και  απεικονίσεις ζώων του κινούν το ενδιαφέρων όπως επίσης ακαθόριστες μορφές με μοτίβα. Αγαπά τις έντονες αποχρώσεις.

2022-07-05T16:37:32+03:00