Ένα μουσικό ταξίδι στη δεκαετία του ’70 μάς χάρισε η παράσταση του Άκη Δαβανέλλου με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο

 

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα» στα Λελέικα Υπάτης, ο Άκης Δαβανέλλος μάς παρουσίασε τη νέα του μουσικό-θεατρική παράσταση “ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ… στα Μεσαία”.

Μια ζωντανή, ραδιοφωνική διαδρομή στα ποιοτικά ελαφρό-λαϊκά της δεκαετίας του ’70 με κορυφαίους μουσικής της πόλης μας και καλεσμένο τον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Μαζί με τον υπέροχο Γεράσιμο Ανδρεάτο απολαύσαμε τις εκπληκτικές ερμηνείες της Φαίδρας Κουβέλη και του Ντίνου Κουλού και φυσικά όλων των συντελεστών.

Με τραγούδια που “δεν ξέχασε κανείς” και την οκταμελή ορχήστρα γίναμε μια μεγάλη παρέα! Γελάσαμε, δακρύσαμε, αναπολήσαμε… ταξιδέψαμε!

Η μουσική παράσταση μάς μετέφερε στις 31/12/1979, στην αλλαγή του χρόνου και της δεκαετίας. Στο ραδιοφωνικό ‘STUDIO-ΧΩΡΑ’ η ραδιοφωνική παραγωγός ξεκινά την εβδομαδιαία εκπομπή της με τίτλο ‘ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ… στα μεσαία’. Η εκπομπή φιλοξενεί ζωντανά την οκταμελή ορχήστρα μας και η παραγωγός συνδυάζει κωμικά, τηλεοπτικά, κοινωνικά, πολιτικά κ.α. γεγονότα της δεκαετίας 1970-1980 με τραγούδια που δε ξέχασε ποτέ κανείς.

Ενδεικτικά τραγούδια που μας έμειναν χαραγμένα στο μυαλό: Παραμυθάκι μου, Χάντρα στο κομπολόι σου, Παποράκι, Παραπονεμένα λόγια, Νύχτα στάσου, Εγνατίας 406, Στα χρόνια της υπομονής, Τι γλυκό να σ’ αγαπούν αλλά και πολλά αγαπημένα τραγούδια που ακόμη σιγοτραγουδάμε.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:
Αγραφιώτης Γρηγόρης – Μπάσο
Βορρίση Βάσια – Ηθοποιός
Δαβανέλλος Άκης – Κιθάρα
Καραγιώργος Δημήτρης – Κρουστά
Κατσίβελος Στέλιος – Μπουζούκι
Κελεπούρη Λεμονιά – Πιάνο / ακορντεόν
Κουβέλη Φαίδρα – Τραγούδι
Κουλός Ντίνος – Τραγούδι
Concept, κείμενα & επιμέλεια: Άκης Δαβανέλλος

Καλεσμένος ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

 

2023-07-14T17:00:02+03:00