Με μια μεγάλη γιορτή… όπως παλιά ξεκίνησε το 15ο Φεστιβάλ Οίτης

 

Η επίσημη έναρξη του 15ου Φεστιβάλ Οίτης έγινε με μια γιορτή!  Την Δευτέρα 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή νέων δημιουργών και παραγωγών και ακολούθησε live από τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Μας είχαν λείψει οι γιορτές και φαίνεται πως σε πολλούς είχαν λείψει καθώς το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουνίου ο Τόπος Τεχνών “Χώρα” γέμισε χρώματα, αρώματα και γεύσεις από τους νέους δημιουργούς και παραγωγούς που ήρθαν να εκθέσουν τα προϊόντα τους αλλά κυρίως γέμισε από χαμόγελα και χαρούμενα επιφωνήματα που, επιτέλους, μετά από τόσο καιρό βρισκόμαστε όλοι μαζί ξανά!

 

 

Περάσαμε το απόγευμα θαυμάζοντας στους καλοστημένους πάγκους υπέροχες δημιουργίες και προϊόντα.  Πολλά από αυτά δημιουργήθηκαν ως “αντίδοτο” στον εγκλεισμό και τη μοναξιά κατά τη διάρκεια των απανωτών lockdown, όπως μας είπαν πολλοί από τους νέους δημιουργούς, άλλα ετοιμάστηκαν τις αμέσως προηγούμενες εβδομάδες με την προσμονή της επιστροφής σε αγαπημένες δράσεις και συνήθειες.  Όλα “ξεχείλιζαν” από τη φροντίδα και το νοιάξιμο εκείνων που τα δημιουργούν και τα παράγουν.

Το βράδυ απολαύσαμε τον Αλέξανδρο Κτιστάκη και την μπάντα του, τους εξαιρετικούς μουσικούς Εύρο Βοσκαρίδη στο βιολί και Γιάννη Ριζόπουλο στα κρουστά οι οποίοι έφτιαξαν ένα όμορφο σύνολο, ταιριαστό με το γιορτινό κλίμα της ημέρας.

 

 

Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία ενώ σε εμάς έγινε γνωστός από τις συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου όπου οι περισσότεροι τον θυμόμαστε να ερμηνεύει την “Ουρά του Αλόγου”, τραγούδι που δε θα μπορούσε να λείπει κι από το live της Δευτέρας.  Με αυτό και πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια μάς ξεσήκωσε ενώ μάς παρουσίασε και τα καινούρια του τραγούδια που από το πρώτο άκουσμα αγαπήσαμε.

Το ταξίδι του 15ου Φεστιβάλ Οίτης μόλις ξεκίνησε και ήδη προβλέπεται συναρπαστικό! Ραντεβού στις αποβάθρες της Χώρας, στα Λελέικα Υπάτης…

 

 

 

ιδικά μέτρα λόγω της πανδημίας COVID-19: Η διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ γίνεται τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων (θεατών, καλλιτεχνών, εργαζομένων). Παρακαλείσθε για την τήρηση των αποστάσεων κατά την είσοδό σας στον χώρο έκδοσης των εισιτηρίων και για τη  σταδιακή αποχώρηση στο τέλος των εκδηλώσεων ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

 

Το 15ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.Σ.Τ.Ε).

2021-06-30T13:13:28+03:00