Αυτό το καλοκαίρι, το θεατρικό μας ταξίδι ξεκίνησε με την παράσταση “Lemon”

 

Όπως είχαμε δηλώσει εξαρχής, στο 15ο Φεστιβάλ Οίτης, μετά την εμπειρία των απανωτών εγκλεισμών, είμαστε αποφασισμένοι να ξαναβάλουμε τα βαγόνια μας στις ράγες και να ξεκινήσει το ταξίδι. 

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο τρόπο να ξεκινήσει το θεατρικό μας ταξίδι από την παράσταση Lemon που υποδεχθήκαμε στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” την Δευτέρα 5 Ιουλίου.  Μια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και στη θάλασσα, ένα ταξίδι στον προσωπικό μας χάρτη!

Το “Lemon” είναι η ιστορία του 1900, ενός σπουδαίου πιανίστα που έζησε όλη του τη ζωή μέσα στο ατμόπλοιο “Βιρτζίνιαν” και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο χωρίς όμως να πατήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά.

Η παράσταση καταφέρνει να ισορροπήσει τις μεγάλες αντιθέσεις που αναπόφευκτα συναντά.  Ο κλειστοφοβικός κόσμος ενός πλοίου με την απεραντοσύνη της θάλασσας, η στέρηση της ελευθερίας με την επιλογή της μοναχικότητας αποτυπώνονται με άρτιο τρόπο μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών που γεμίζουν τη σκηνή με ένταση και ρυθμό.  Με τη βοήθεια της υπέροχης μουσικής η παράσταση “ρέει αβίαστα”, ενώ το χιούμορ έρχεται στα σημεία ακριβώς που χρειάζεται για να είναι λυτρωτικό!

Στο τέλος, καθώς “αποβιβαστήκαμε” από το πλοίο αφήνοντας πίσω τον 1900, συνειδητοποιήσαμε πόσο συγκλονιστική ήταν η συγκυρία, καθώς παρακολουθώντας αυτή την παράσταση μετά την έξοδό μας από έναν υποχρεωτικό εγκλεισμό γνωρίσαμε την ιστορία ενός ανθρώπου που πέρασε όλη του την ζωή σε οικειοθελή εγκλεισμό, γυρίζοντας τον κόσμο χωρίς να τον βλέπει και επιλέγοντας ένα καράβι και ένα πιάνο να είναι ο όλος του ο κόσμος.

Φωτογραφίες: Άκης Λούκας

2021-07-06T19:42:28+03:00