ΗΡΩ ίδα // 12 Ιουλίου 2019

Η Ομάδα Ρίχτερ μάς παρουσίασε μία πειραματική σκηνική σύνθεση με αφορμή τη ζωή και τον θάνατο της έφηβης αγωνίστριας Ηρώς Κωνσταντοπούλου σε κείμενο της Νίκης Ανδρικοπούλου! Ένα κείμενο που σε «χτυπά» κατευθείαν στην ψυχή συνειδητοποιώντας ότι δυστυχώς έχουμε «ηττηθεί»!

«Ντροπή. Να θες να αλλάξεις τον κόσμο και να μην μπορείς. Ντροπή. Να θες να πεθάνεις και να μην μπορείς. Ντροπή. Να συνηθίζεις τον θάνατο κάθε μέρα. Τσουβάλια σώματα. Σκουπίδια λέξεις…»

 Η Μαρένια Καραγιάννη στον ρόλο της Ηρώς με μια «ευκολία» υποκριτικής από μαθήτρια στην εφηβεία, ανάμεσα στον φόβο και τον ηρωισμό!!!

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας μάς «πέταξε» στον κλειστό χώρο της Οδού Μέρλιν με τη δραματουργική του επιμέλεια κάνοντας και εμάς να «νιώσουμε» τον φόβο του σκοταδιού και της κλεισούρας!

Μια συγκλονιστική παράσταση προσαρμοσμένη βεβαίως στο πέτρινο κλειστό του τόπου τεχνών Χώρα! Το κέρδος; Η συνειδητοποίηση της «ήττας» μας…μήπως και έρθει η αντίδραση….ως παράδειγμα τη 17χρονη Ηρώ!!!

Ανακατεμένα αίματα και φως απ’τις ψυχές.
Λίπασμα για να ξανανθίσει η γη

 Κείμενο: Νίκη Ανδρικοπούλου

Δραματουργική Επεξεργασία: Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Μουσική: Δανάη Νίλσεν

Κίνηση: Βανέσα Σπινάσα

Video projections – photography: Πέτρος Δελλατόλας

Φωτισμός: Σεραφίνα Σιδέρη

Promo video: Κώστας Καραγιάννης

Ερμηνεύουν: Νίκη Ανδρικοπούλου, Μαρένια Καραγιάννη, Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Σκηνοθεσία: Ομάδα Ρίχτερ

 

Επόμενη προγραμματισμένη παραγωγή της BelleArteLamia στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Οίτης η συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη! Ένας Έλληνας jazzman με δύναμη και αέρα… Νέας Υόρκης! Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού…ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός. Για να δείτε περισσότερα επισκεφτείτε το www.xwra.gr

 

To Φεστιβάλ Οίτης αποτελεί μια συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων

BelleArteLamia τελεί υπό την αιγίδα

Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού Υπουργείου Πολιτισμού
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

2019-07-25T12:09:31+03:00