Η Ανδαλουσία “ήρθε” στη Χώρα σε μια εξαιρετική καλοκαιρινή βραδιά με φλαμένγκο!

 

Όποιος έχει ταξιδέψει στην όμορφη Ανδαλουσία και έχει χορέψει στην Φέρια τότε θα έζησε στιγμές που θα του ήταν πολύ γνώριμες.

Ένα δροσερό Αυγουστιάτικο βράδυ με παραδοσιακό φλαμένγκο από την Κλαούντια, μουσικές και ήχους από το γκρουπ της Yota Baron σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά κοκτέιλ της Χώρας, μας έκαναν να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά.

Μια μουσικοχορευτική παράσταση με βάση το παραδοσιακό flamenco που είχε ως σκοπό να φέρει το κοινό σε επαφή με την φλαμένκο κουλτούρα και τη μουσική.
Χορός: Κλαούντια Καραπάνου
Τραγούδι: Yota Baron
Κιθάρα: Lucas Arango
Κρουστά : Lucas Zengri

Η Yota “Baron” (Γιώτα Ηρωίδου), γεννήθηκε στις Σέρρες.

Τα ακούσματα και οι επιρροές της από μικρή ηλικία περιελάμβαναν από παραδοσιακή και λαϊκή μουσική μέχρι εκκλησιαστική μουσική αφού η μισή της οικογένεια υπήρξε οικογένεια μουσικών που έπαιζε στην ύπαιθρο (πανηγύρια) και έπειτα μεγάλωσε σε ίδρυμα θηλέων στο οποίο διδάχθηκε Βυζαντινή Μουσική. Η σχέση της με το flamenco ξεκίνησε το 2000 με χορό και από το 2004 άρχισε να μελετάει τραγούδι flamenco, με σκοπό να κατανοήσει καλύτερα και σε βάθος την επικοινωνία μεταξύ τραγουδιού-μουσικής και χορού.

Συνεχίζει να παίρνει μαθήματα από μεγάλους τραγουδιστές flamenco, να δημιουργεί τα δικά της projects, να ψάχνει τη σχέση ανάμεσα στις διαφορετικού είδους μουσικές, να γράφει στίχους για τα τραγούδια της και να συνεργάζεται με ωραίους ανθρώπους και σπουδαίους καλλιτέχνες. Είναι μητέρα του Χαράλαμπου που της δίνει όλη την έμπνευση και τη δύναμη για να προχωρήσει πιο πέρα.

Δείτε και ακούστε στιγμές απο την βραδιά της 11/8/2023 στο 17ο Φεστιβάλ Οίτης

 

 

2023-09-05T13:02:00+03:00