Η Ματούλα Ζαμάνη μας συνεπήρε με ρυθμούς ξέφρενους και λυτρωτικούς!

 

Την Δευτέρα 12 Ιουλίου στον Τόπο Τεχνών “Χώρα”, στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Οίτης η μοναδική Ματούλα Ζαμάνη, ήρθε για να μας συνεπάρει και να μας δείξει πως το “Μαζί” δεν έχει να κάνει με την απόσταση μεταξύ των σωμάτων αλλά των ψυχών!

Μας είχε λείψει η Ματούλα, όχι μόνο επειδή οι συναυλίες της είναι πάντα μια υπέροχη εμπειρία, αλλά και επειδή έχει την απίστευτη ικανότητα να ενώνει… Διαφορετικοί τόποι, διαφορετικές μουσικές, διαφορετικοί άνθρωποι γίνονται ένα σε ένα ιδιαίτερο και τελικά αρμονικό σύνολο.

Με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών που τη συνόδευαν, μάς ταξίδεψε από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, εναλλάσσοντας παραδοσιακούς και σύγχρονους ήχους, “γεύση” θαλασσινής αλμύρας και “μυρωδιά” φρέσκου βουνίσιου αέρα σε ρυθμούς ξέφρενους και λυτρωτικούς.

 

 

Πάντα κεφάτη και ορμητική, μοιράστηκε μαζί μας στιγμές και ιστορίες, τραγουδήσαμε όλοι μαζί τα δικά της τραγούδια – καινούρια και παλιότερα – αλλά και κομμάτια αγαπημένων συνθετών, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, που ποτέ δεν λείπουν από το πρόγραμμά της και φύγαμε αργά τη νύχτα που τελείωσε η συναυλία, γεμάτοι.  Γεμάτοι μελωδίες, εικόνες και συναισθήματα αλλά κυρίως γεμάτοι από την αισιόδοξη σκέψη πως όσο είμαστε ο ένας για τον άλλο, τίποτα δε θα μας νικήσει!

Οι πιστοί σωματοφύλακες της Ματούλας Ζαμάνη και δικοί μας οδηγοί σε αυτή την  εκπληκτική μουσική εμπειρία:

Γιάννης Κονταράτος: Βιολί, microkorg, Νίκος Αγγούσης: Κλαρίνο, Κυριάκος Ταπάκης: Λαούτο,μπουζούκι, Γιώργος Μπουλντής: Acoustic bass, synth bass, Σωτήρης Μαυρονάσιος: Τύμπανα, pads, Γιάννης Πετρόλιας: Sound engineer, Κώστας Καλογιάννης: Monitoring, Γιώργος Κλαδούρης: Φωτισμοί

 

Φωτογραφίες: Άκης Λούκας, Alexandra Xgr

 

2021-07-15T12:39:48+03:00