«Η ΜΥΛΩΝΟΥ» μια διαδραστική παράσταση για παιδιά

Τρία λαϊκά παραμύθια με κέφι & ζωντάνια ,με κουκλοθέατρο & ζωντανή μουσική, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Κέφι, θεατρική δράση, πρωτότυπες εκπλήξεις και έμπνευση προσφέρει «Η Μυλωνού», από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, για τέταρτη χρονιά φέτος! Η παράσταση είναι διαδραστική, με ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα και κουκλοθέατρο με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης. Επί σκηνής ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο.

myl2

Κοντά στους ηθοποιούς, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά. Γίνονται βασιλιάδες και βασίλισσες, καβουράκια και φιδάκια, λαγοί, μέδουσες, βατραχάκια και διαμορφώνουν την εξέλιξη της δράσης με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, τη φιλία, την εμπιστοσύνη, το φόβο και το θάρρος. Τέλος αναλαμβάνουν δράση και αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο τα παραμύθια… Δείτε περισσότερα για τη ΜΥΛΩΝΟΥ.

myl8

«Η Μυλωνού» απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών και τις καθημερινές ταξιδεύει με δυο βαλίτσες και τα μουσικά της όργανα μέσα στις σχολικές αίθουσες, κάνοντας το θέατρο κομμάτι της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Τάσος Ράτζος.
Συνεργάτης σκηνοθέτης – μουσική σύνθεση & επιμέλεια: Πέτρος Δαμουλής.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Λευτέρης Αγγελάκης, Αθηνά Αλεξοπούλου, Έλενα Μεγγρέλη, Συμεών Τσακίρης.
Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχουν επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-ειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION.
Υπεύθυνη παραγωγής Χρύσα Διαμαντοπούλου.

myl3

INFO:

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

 

2015-11-05T14:47:38+03:00