Με μια κεφάτη και αισιόδοξη Ελένη Τσαλιγοπούλου αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι

Η Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ήταν μια δροσερή βραδιά στον Τόπο Τεχνών “Χώρα”, τόσο από άποψη θερμοκρασίας όσο και από το “κλίμα” που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Ελένης Τσαλιγοπούλου στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Οίτης.

Ο αποχαιρετισμός του καλοκαιριού και το καλωσόρισμα του φθινοπώρου δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο εκπρόσωπο από την Ελένη Τσαλιγοπούλου!

Με μια “ποικιλία” τραγουδιών, που αποτελούν τη μουσική μας περιουσία, λαϊκά, ρεμπέτικα, παραδοσιακά, τραγούδια της στεριάς και της θάλασσας, μεγάλα τραγούδια σπουδαίων συνθετών, παλιότερα και πιο σύγχρονα και φυσικά τις μεγάλες επιτυχίες της, η Ελένη Τσαλιγοπούλου ήρθε ορμητική και χαρούμενη να μας παρασύρει με τους ξέφρενους ρυθμούς της για να αποχαιρετίσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το περίεργο καλοκαίρι.

Το κοινό, άρχισε να φτάνει από πολύ νωρίς στο συναυλιακό χώρο, ενώ κρατώντας τις αποστάσεις και βλέποντας να τηρούνται αυστηρά όλα τα απαιτούμενα μέτρα, προσπαθούσαν να φανταστούν πώς μπορεί να είναι, υπό αυτές τις συνθήκες, μια συναυλία με μια από τις πιο αεικίνητες τραγουδίστριες η οποία έχει πάντα στο πρόγραμμά της κυρίως χορευτικά τραγούδια.  Η απάντηση ήρθε από τις πρώτες στιγμές της συναυλίας και ήταν απρόσμενα αισιόδοξη!

Σε αυτή τη δύσκολη για όλους συγκυρία, ανακαλύψαμε πως η αγαπημένη μας ερμηνεύτρια έχει ένα μοναδικό τρόπο να μας ψυχαγωγεί, με αποτέλεσμα φεύγοντας να νιώθουμε σαν να χορεύαμε για ώρες, παρόλο που κανείς μας δεν κουνήθηκε από την καρέκλα του!

Μαζί της, οι τρεις σπουδαίοι, δεξιοτέχνες μουσικοί, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου στις κιθάρες, ο Άκης Κατσουπάκης στο πιάνο και ο Άγης Παπαπαναγιώτουστο μπουζούκι και το μαντολίνο, δημιούργησαν ένα πανέμορφο μουσικό τοπίο, προσφέροντας μία – υποχρεωτικά αλλά και τελικά αναγκαία – διαφορετική, φρέσκια ακρόαση σε τραγούδια πάντα αγαπημένα και πάντα ευπρόσδεκτα.

Μέσα από τις υπέροχες ερμηνείες της Ελένης Τσαλιγοπούλου, διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά, την ικανότητα των ίδιων των τραγουδιών να μας εμπνέουν, να μας παρηγορούν, να καταργούν τις επιβεβλημένες αποστάσεις και να μας συνδέουν όλους μαζί σε μια εντελώς διαφορετική αλλά πάντα ξεχωριστή μουσική εμπειρία!

Δείτε φωτογραφίες από αυτή την υπέροχη βραδιά!

2020-09-10T10:01:20+03:00