Μια μαγική βραδιά με την Γεωργία Νταγάκη (Φωτογραφίες)

Ξεκινάμε από το τέλος, παραφράζοντας τη φράση με την οποία μας αποχαιρέτησε η Γεωργία Νταγάκη“Το Σάββατο 1 Αυγούστου ζήσαμε μια μαγική βραδιά!” στον Τόπο Τεχνών “Χώρα”, στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Οίτης.

Η Γεωργία Νταγάκη με την μπάντα της μας παρουσίασαν αυτό ακριβώς που είχαν υποσχεθεί: Μια μουσική παράσταση πρόκληση!  Η εξαιρετική ερμηνεύτρια “μεταμορφώθηκε” για χάρη μας στην “Τίγρη” του τραγουδιού, της οποίας το φυσικό περιβάλλον είναι η σκηνή, και μας αιχμαλώτισε με τα έντονα συναισθήματα που γέννησαν τα τα τραγούδια και οι ερμηνείες της!

Μοιράστηκε μαζί μας επιλογές από το προσωπικό της ρεπερτόριο, τραγούδια της που έχουμε ήδη αγαπήσει, ενώ είχαμε τη χαρά να ακούσουμε από τα χείλη της το νέο της τραγούδι “Θεριό” σε πρώτη – παγκόσμια, όπως η ίδια μας δήλωσε – εκτέλεση.

Ακόμη, ερμήνευσε με τη μοναδική φωνή της, σημαντικά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών ενώ μας μύησε στην δική της οπτική για την παράδοση, επισημαίνοντάς μας πόσο ταιριάζει ο ηλεκτρικός ήχος στην ψυχεδέλεια της παραδοσιακής μουσικής.  Ούσα εξαιρετική μουσικός και η ίδια μας απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως μια παραδοσιακή κρητική λύρα μπορεί να είναι πολύ ροκ!

Αυτό το πάθος και την ένταση της φωνής και της προσωπικότητάς της έρχεται να υπογραμμίσει η εξαιρετική ομάδα των μουσικών που την πλαισιώνουν: ο Peter Jaques στα πνευστά, ο Νίκος Ταβουλάρης στην κιθάρα, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος στα πλήκτρα και ο Μιχάλης Γαλάνης στα τύμπανα.

Όλοι μαζί απογειώνουν τα τραγούδια, προκαλούν ρίγη συγκίνησης στο κοινό και το αποτέλεσμα είναι αυτό ακριβώς που αναφέραμε από την αρχή.  Μια μαγική βραδιά!

 

2020-08-03T12:25:14+03:00