Μια ξέφρενη “multi culti” βραδιά με τους Barcelona Gipsy balKan Orchestra

 

Μια «multi culti» ορχήστρα που σμίγει χώρες, κουλτούρες, λαούς και πολιτισμούς, μία μπάντα με βαλκανικές και τσιγγάνικες επιρροές, η Barcelona Gipsy balKan Orchestra, μάς χάρισε μια εκπληκτική βραδιά  την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου!

Οι BGKO είναι ένα διεθνές σύνολο μουσικών με έδρα τη Βαρκελώνη που ξυπνά το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη την Ευρώπη μέσω των αυθεντικών διασκευών τους σε παραδοσιακές μουσικές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και των Μεσογειακών ακτών.

Ένα εξαιρετικό σχήμα όπου κάθε όργανο έχει τη θέση και τον χώρο του τόσο στα ορχηστρικά κομμάτια τους όσο και συνοδεύοντας την υπέροχη φωνή της τραγουδίστριας Margherita Abita. Οι υφές και τα ηχοχρώματα αναμειγνύονται άψογα στην υπηρεσία κάθε τραγουδιού, ενώ η θεατρικότατη παρουσία όλων των μουσικών και η ενέργειά τους πάνω στη σκηνή οδηγεί τη διάθεση των θεατών από την ευφορία σε ξέφρενους ρυθμούς έκστασης!

Στη “Χώρα” απολαύσαμε τους:
Margherita Abita (φωνή, Ιταλία), lvan Kovačević (κοντραμπάσο, Σερβία), Stelios Togias (κρουστά, Ελλάδα), Julien Chanal (κιθάρα, Γαλλία), Xavi Pendón (κλαρίνο, Καταλονία-Ισπανία), Oleksandr Sora (βιολί, Ουκρανία), Fernando Salinas (ακορντεόν, Ναβάρα-Ισπανία)

 

 

 

2022-09-07T16:41:19+03:00