Μόνο ο Θανάσης κι ο Σωκράτης έλειπαν από τη συναυλία Κανά, Κτιστάκη, Λίταινα…

 

…αλλά τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, φυσικά και ήταν εκεί! Ήταν εκεί μέσα από τα τραγούδια τους που χρόνια τώρα μας ταξιδεύουν σε κόσμους ιδανικούς, σε ουτοπίες γεμάτες όνειρα και ελπίδα!

 

Το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου 2023, οι Μελίνα Κανά, Αλέξανδρος Κτιστάκης και Γιάννης Λίταινας και οι εκπληκτικοί μουσικοί που τους συνόδευαν ήρθαν στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” και μας οδήγησαν για ακόμη μια φορά σ’ έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά κι αερικά, με σαλαμάνδρες κι αφρισμένες μπύρες. Σ’ έναν κόσμο που «Αξίζει» κι έχει «Σπίθα», όπως η νέα δισκογραφική δουλειά της Μελίνας Κανά σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.

Τραγουδήσαμε όλοι μαζί, χορέψαμε ξέφρενα και ονειρευτήκαμε ξανά με τα τραγούδια – σταθμούς των Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα αλλά και με κλασικά, διαχρονικά και πολυαγαπημένα κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.

Κεφάτοι, ανατρεπτικοί και ορμητικοί, τραγούδησαν ως αργά μετά τα μεσάνυχτα καταφέρνοντας να δημιουργήσουν παρεΐστικη ατμόσφαιρα με τον κόσμο να ενώνει τις φωνές του με τους αγαπημένους καλλιτέχνες και να συμμετέχει ολόψυχα σε ένα ατελείωτο γλέντι!

Η υπέροχη μπάντα, υπεύθυνη σε πολύ μεγάλο μέρος, για τους εκστασιακούς ρυθμούς της βραδιάς αποτελείται από τους:

• Γιώργος Παχής στο μπουζούκι και στο λαούτο
• Ευάγγελος Τσιμπλάκης στα κρουστά
• Κωνσταντίνος Σηφάκης στο μπάσο
• Εύρος Βοσκαρίδης στο βιολί
• Χρυσόστομος Καραντωνίου στις κιθάρες και στις ενορχηστρώσεις

Βίντεο / Φωτογραφίες: Άκης Λούκας

2023-01-23T02:05:18+03:00