Οι περιπέτειες του Πινόκιο: Το ξύλινο αγόρι που μας έκλεψε την καρδιά!

 

Ένα ξύλινο αγόρι έκλεψε την καρδιά μικρών και μεγάλων θεατών τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στον Τόπο Τεχνών “Χώρα”, στα Λελέικα Υπάτης.

Το παραμύθι “Οι Περιπέτειες του Πινόκιο” με τα διαχρονικά μηνύματα μάς έκανε να γελάσουμε, να προβληματιστούμε, να συγκινηθούμε και τελικά να περάσουμε μια όμορφη θεατρική βραδιά!

Η πολύ προσεγμένη παραγωγή της θεατρικής ομάδας Πασπαρτού, που “άνοιξε” το  θεατρικό μας καλοκαίρι στο 16ο Φεστιβάλ Οίτης είχε πολύ ωραίες ερμηνείες και χορογραφίες, υπέροχα κοστούμια και καλοδουλεμένο εποπτικό υλικό, ενώ φάνηκε πως έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στο κείμενο και τη σκηνοθεσία με αποτέλεσμα να το απολαύσουν και οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές.

 

Η Υπόθεση του έργου:

Ένα κομμάτι ξύλου σμιλεύεται εκπληκτικά από τα μαγικά χέρια ενός ηλικιωμένου ξυλουργού, του Τζεπέτο και μεταμορφώνεται σε μία όμορφη μαριονέτα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Ο Πινόκιο λοιπόν, έτσι θα ονομάσει ο Τζεπέτο τη μαριονέτα του, ζωντανεύει, μιλάει, τρέχει και κάνει πολλές αταξίες. Παρασύρεται όμως συχνά από άλλους και η περιέργειά του τον βάζει συνεχώς σε μπελάδες. Παλεύει μόνιμα ανάμεσα στο καλό και το κακό και κάθε φορά που λέει ψέματα η μύτη του μεγαλώνει εντυπωσιακά. Στο μεγάλο του ταξίδι θα συναντήσει πολλούς ήρωες όπως τον Σώφρον Γρύλο, τους ραδιούργους Αλεπού και Γάτο αλλά και τον καλό του φίλο Πεπίτο. Ο Τζεπέτο και η καλή του Νεράιδα, που τον αγαπούν και οι δύο πάρα πολύ, προσπαθούν να τον συνετίσουν και να του διδάξουν τις αρετές. Ο Πινόκιο ονειρεύεται να γίνει μια μέρα ένα αληθινό αγόρι! Μα για να γίνει αυτό, θα πρέπει να συμμορφωθεί.

Ο Πινόκιο, το υπέροχο και διαχρονικό αυτό παραμύθι, είναι μία ιστορία με σημαντικά ηθικά διδάγματα. Μέσα από τις περιπέτειες της ξύλινης μαριονέτας καλλιεργείται η επικοινωνία των παιδιών με τους γονείς τους, η αξία της ειλικρίνειας και η θετική συμπεριφορά.

 

2022-06-28T19:22:17+03:00