Οι PAGAN μάς ταξίδεψαν στα μονοπάτια της ψυχής

 

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2023, οι PAGAN, κατάφεραν να μας συγκλονίσουν και να μας συνδέσουν με την αρχέγονη ρίζα μας μέσω της παράστασής τους με τίτλο “Erothanatos”.

«Οι άνθρωποι της υπαίθρου» μέσω των ιστοριών και του δράματος που κρύβουν πίσω από κάθε τους στίχο, μας οδήγησαν σε ένα πρωτόγνωρο βιωματικό ταξίδι.

Η θεματολογία επικεντρωνόνταν στις δύο μεγάλες δυνάμεις της ζώης, τον έρωτα και τον θάνατο. Το κοινό στην μυσταγωγική, αυτή, καλοκαιρινή βραδιά κλήθηκε να πρωταγωνιστήσει και να ανακαλέσει τις προγονικές μνήμες που κουβαλάει.

Η εκρηκτική Έβελυν Ασουάντ με την πέτρινη φωνή και τη θεατρική της παρουσία επί σκηνής μετέφερε συναισθήματα που προκαλούν ρίγος.

Ενώ, δίπλα της ο «σοφός» Βασίλης Προδρόμου στο τραγούδι και ακουστική του κιθάρα, ο κραδασμικός Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα σαν «πολεμιστής», ο Δημήτρης Μπίζος στην ηλεκτρική κιθάρα ως «κυνηγός», ο Σταύρος Τσουμάνης ως «ρήγας» με το μπάσο, και ο «σαμάνος» Μάρκος Παύλο στη γκάιντα, έσπειραν το αρχέγονο θεραπευτικό άκουσμα τους στα Λελέϊκα Υπάτης.

Η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και χωρίς αμφιβολία οι εκστατικοί ρυθμοί και αρχέγονες φωνές τους θα μείνουν χαραγμένες στις ρίζες του 17ου Φεστιβάλ Οίτης.

 

2023-07-04T22:11:47+03:00