Ο πιο γλυκός “διαγωνισμός” έγινε στη “Χώρα”! Θέλετε να μάθετε το νικητή;

 

Τον πιο πρωτότυπο, τον πιο γλυκό, τον πιο Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό παρακολουθήσαμε το μεσημέρι της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2022 στον Τόπο Τεχνών “Χώρα”, στα Λελέικα Υπάτης!

 

 

Οι “Παραμυθομικρούληδες”, η παιδική σκηνή της θεατρικής ομάδας “θεARTίστες” μάς παρουσίασαν την διαδραστική παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Γλύκας των Χριστουγέννων», με την συμμετοχή ηθοποιών και θεατρικό παιχνίδι!

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της Εύης Σταματίου, η οποία στην αρχή μάς σύστησε τους χαρακτήρες του βιβλίου και αμέσως μετά το μαγικό ταξίδι ξεκίνησε…

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν με αγωνία τη διαφωνία της Δίπλας και του Κουραμπιέ για το ποιος/α είναι το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο γλυκό. Δύσκολη απόφαση! Προβληματισμένοι κοινό, κούκλες και ηθοποιοί, ζήτησαν τη βοήθεια του Βασιλιά Μελομακάρονου ο οποίος αποφάσισε να διεξάγει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό για να αναδείξει το νικητή!

Τα υπέροχα προσωπάκια των παιδιών φωτίστηκαν ακόμα περισσότερο από τα χαμόγελά τους και ο χώρος γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνούλες. Αμέσως μετά το τέλος της παράστασης η συγγραφέας υπέγραψε βιβλία της σε όσους από τους μικρούς (και μεγάλους!) φίλους θέλησαν να πάρουν μαζί τους φεύγοντας την ξεχωριστή “γεύση” του “Γλύκα των Χριστουγέννων”.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού δεν θα σας το αποκαλύψουμε (spoilers δεν κάνουμε!), μην ανησυχείτε όμως γιατί οι Παραμυθομικρούληδες έχουν προγραμματίσει και άλλες παραστάσεις του “Γλύκα των Χριστουγέννων” μέσα στις γιορτές στην περιοχή μας. Βέβαια, έτσι κι αλλιώς δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβετε ποιος κερδίζει σε αυτό το διαγωνισμό, παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο όπου θα δείτε τις αντιδράσεις των παιδιών αλλά και τα όσα μας είπαν οι ηθοποιοί της παράστασης Κωνσταντίνος Τσιμπούκας και Δήμητρα Χατζηνικολάου και η συγγραφέας του παραμυθιού “Ο Γλύκας των Χριστουγέννων”, Εύη Σταματίου:

 

Λίγα λόγια για το έργο: 

Παραμονή Χριστουγέννων και τα γλυκά ζωντανεύουν στο ζαχαροπλαστείο του κυρ-Παντελή, έτοιμα να γιορτάσουν με κέφι και χαρά! Τι θα γίνει όμως όταν η Δίπλα και ο Κουραμπιές, οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι συναντηθούν; Ποιος θα κερδίσει τον τίτλο του Γλύκα των Χριστουγέννων; Μήπως ο Βασιλιάς Μελομακάρονος μπορέσει να δώσει την λύση;

Κείμενο: Εύη Σταματίου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσιμπούκας
Εμψυχωτές Κούκλας / Ηθοποιοι: Κωνσταντίνος Τσιμπούκας – Δήμητρα Χατζηνικολάου
Κούκλες: Βάσω Καλαργύρου
Μουσική : Κωνσταντίνος Τσιμπούκας
Παραγωγή: θεARTίστες
Διάρκεια: 45 λεπτά

2022-12-08T00:45:58+03:00