Περιπλανώμενο Μουσείο: Τα παιδιά γνώρισαν μύθους και φιγούρες θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο

 

Το Περιπλανώμενο Μουσείο είναι ένα μουσείο διαπολιτισμικής θεματολογίας που ταξιδεύει!

 

Με έδρα τη Βαλένθια έχει ταξιδέψει πραγματοποιώντας εκθέσεις  και εργαστήρια εδώ και χρόνια τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα.

Αυτόν τον Μάιο έφτασε και στα Λελέικα Υπάτης, σε μια «Χώρα» μαγική με μία από τις εκθέσεις του, την έκθεση/εργαστήριο «Στη Χώρα των Σκιών».

Παρουσιάστηκαν φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο, από την μακρινή Κίνα, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη ως την Ελλάδα και την Τουρκία, σε παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Τα παιδιά άκουσαν ιστορίες και μύθους, είδαν φιγούρες από άλλους πολιτισμούς και μπόρεσαν να αγγίξουν τα εκθέματα. Η άμεση επαφή με το αντικείμενο είναι άλλο ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του μουσείου, που λειτουργεί σαν αφορμή για να βρούμε αυτά τα στοιχεία που τελικά ενώνουν τους ανθρώπους.

Στο τέλος της παρουσίασης μαζί με το παραδοσιακό, το σύγχρονο θέατρο σκιών, έδωσε ιδέες στα παιδιά για να δοκιμάσουν στο εργαστήριο που ακολούθησε, να φτιάξουν τις δικές τους φιγούρες και ιστορίες, και στους εκπαιδευτικούς έναν καινούργιο τρόπο για να μεταμορφώσουν την καθημερινή σχολική ζωή!

 

2022-06-07T11:28:33+03:00