1o Film Festival στη Χώρα2016-07-16T13:16:03+03:00
[vc_row section_mode=”fluid” bgmode=”customimagebg” padding=”custom-padding” padding_top_value=”” padding_bottom_value=”20″][vc_column][az_single_image image=”3386″ image_mode=”img-responsive” image_alignment=”alignright”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][az_column_text]

   10 χρόνια Φεστιβάλ Οίτης!

Με τόσες αναμνήσεις να μας πλημμυρίζουν και με μια έντονα νοσταλγική διάθεση να αιωρείται στην ατμόσφαιρα, αποφασίσαμε φέτος να θυμηθούμε τη μαγεία του θερινού σινεμά!

Το 1ο Film Festival στα πλαίσια του Φεστιβάλ Οίτης είναι λοιπόν γεγονός.

Στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Οίτης, μια γιορτή δημιουργίας και πολιτισμού σε μία Χώρα που η φύση συναντά την τέχνη, διοργανώνεται φέτος το 1ο Film Festival.

 

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα υποδεχτούμε με ιδιαίτερη τιμή ανθρώπους  που υπηρετούν την 7η τέχνη και θα μας φανερώσουν τα μυστικά και τις τεχνικές της κινηματογραφικής δημιουργίας μέσα από προβολές, κινηματογραφικά εργαστήρια, διαλέξεις και συζητήσεις.

 

Το κόστος συμμετοχής στις δράσεις του Film Festival (εργαστήρια, διαλέξεις) ανέρχεται σε 30€ κατ’ άτομο, ενώ η είσοδος στις προβολές και τις υπολοιπες εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για όλους.

 

Οι συμμετοχές δεν περιορίζονται σε ανθρώπους που μελετούν τον κινηματογράφο, αλλά και σε όσους τον θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και θέλουν να μυηθούν στον κόσμο του.  Στόχος και επιθυμία μας είναι, να προκύψει μια ταινία μικρού μήκους που θα γυριστεί κατά τη διάρκεια των προβολών και των εργαστηρίων σε συνεργασία με τους ίδιους τους συμμετέχοντες και θα αποτυπώνει την εμπειρία τους στο 1ο Film Festival.

Παράλληλα με τα εργαστήρια και τις προβολές θα γινουν αφιερώματα, συναυλίες και party με DJ φυσικά με κεντρικό θέμα τον Κινηματογράφο!

Τα εργαστήρια και οι προβολές θα γινονται απόγευμα και βραδυ. Οι αναλυτικές ώρες θα ανακοινωθουν σύντομα!

Πληροφορίες
6980093227, 6945829482, 6983752458 – Facebook Page

Στα εργαστήρια που θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε το στόχο μας υποδεχόμαστε:

 

Εργαστήριο Εισαγωγή στο Κινηματογραφικό Σενάριο με τον Παναγιώτη Ιωσηφέλη
ΙωσηφέληςΣεναριογράφος, Επίκουρος Καθηγητής Σεναρίου, Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και Δημοσιογραφία. Εκτός από το Τμήμα Κινηματογράφου, έχει διδάξει σενάριο στo Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Ι.Ε.Κ Ακμή και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου και εργάζεται ως επόπτης μεταπτυχιακών εργασιών στο σενάριο. Έχει γράψει τα σενάρια 10 μικρού μήκους ταινιών και 5 μεγάλου μήκους ταινιών. Επίσης έχει στο ενεργητικό του το σενάριο τηλεοπτικών σειρών, μεταξύ αυτών τα «Άγρια παιδιά» και επεισόδια της «10ης εντολής» και ντοκιμαντέρ.

 

<strong><em>Εργαστήριο Εισαγωγής στη Σκηνοθεσία με τον Δημήτρη Κουτσαμπασιάκο </em></strong>

ΚουτσιαμπασάκοςΓεννήθηκε το 1967. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανρωσικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας. Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ντοκιμαντέρ, σειρές, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, ενώ δουλειές του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί τρεις φορές με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους για ισάριθμες ταινίες του.

Από το 2000 διδάσκει Υποκριτική στον Κινηματογράφο σε Δραματικές Σχολές, μεταξύ των οποίων και η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε.

Από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας,  ενώ από το 2009 έως το 2013, στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ,  στο Τμήμα  Κινηματογράφου.

 

<strong><em>Εργαστήριο Διεύθυνση Φωτογραφίας και Φωτισμού με τον Νίκο Καβουκίδη</em></strong>

ΚαβουκίδηςΑπό τους σπουδαιότερους Έλληνες κινηματογραφιστές ο Νίκος Καβουκίδης έχει σήμερα να παρουσιάσει μια ιστορική πορεία μισού και πλέον αιώνα στον ελληνικό κινηματογράφο. Ένας άνθρωπος, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με τον ελληνικό κινηματογράφο, με μια δημιουργική πορεία 60 περίπου χρόνων, ως οπερατέρ, μοντέρ, σκηνοθέτης και παραγωγός.

Συνολικά στην καριέρα του έχει συνεργαστεί εξαιρετικά με τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες, όπως: Αλέκος Σακελλάριος, Ντίνος Δημόπουλος, Γιάννης Δαλιανίδης, Νίκος Κούνδουρος, Μιχάλης Κακογιάννης, Παντελής Βούλγαρης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ντίμης Δαδήρας, Βαγγέλης Σερντάρης, Χρήστος Σιοπαχάς, Νίκος Τζήμας, Γιώργος Κατακουζηνός, Αντώνης Κόκκινος, Ροβήρος Μανθούλης, Τάσος Ψαρράς και πολλοί άλλοι.

<strong><em>Εισαγωγή στο Μοντάζ με τον Γιώργο Σαβόγλου</em></strong>

O Γιώργος Σαβόγλου είναι μοντέρ εδώ και δέκα χρόνια. Σπούδασε πέντε χρόνια κινηματογράφο στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου, είναι Certified Trainer του Final Cut Pro Χ για λογαριασμό της Apple και έχει παραδώσει σεμινάρια μοντάζ σε σπουδαστές και επαγγελματίες μοντέρ.

Στα δέκα αυτά χρόνια έχει εργαστεί σε διαφημιστηκά, εταιρικά βίντεο και περισσότερες από είκοσι ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους ως μοντέρ ή σε άλλες βασικές ειδικότητες (σκηνοθεσία και παραγωγή). Οι ταινίες αυτές έχουν λάβει βραβεία όπως Καλύτερου Ντοκιμαντέρ” στο Φεστιβάλ Χαλκίδας, “Βραβείο Κοινού” στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και “Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους” από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου. Το 2014 η ταινία “Αλυκές” σε συνσκηνοθεσία Γιώργου Σαβόγλου και Ήρας Ντίκα μπήκαν στη λίστα του περιοδικού Indiwire ως ένα από τα 5 κορυφαία μικρού μήκους του 2014.

 

 

 

Δηλώστε συμμετοχή στη παρακάτω φόρμα

[/az_column_text][az_divider][/vc_column][/vc_row][vc_row section_mode=”fluid” bgmode=”customimagebg” image=”3090″ bgrepeat=”repeat” bgattachment=”fixed” padding=”custom-padding”][vc_column][az_column_text]

Πρόγραμμα 1ου Film Festival 2016

[/az_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row section_mode=”fluid” bgmode=”custom” custombgcolor=”#ffffff”][vc_column][az_column_text]
smarts kitsos zisimos tipografin
[/az_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][az_divider][az_column_text]Το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς…

 • Πέμπτη 30 Ιουνίου 21.00 Προβολή του Ντοκιμαντέρ “Wheeling2Help” και ομιλία των δημιουργών + Opening CineMusic Party με τον Dj Κώστα Ζωγραφόπουλο στα decks και φυσικά μουσικές από ταινίες
 • Τρίτη 5 Ιουλίου 22.00 – Προβολή: Φθηνά Τσιγάρα με καλεσμένο τον Ρένο Χαραλαμπίδη
 • Πέμπτη 7 Ιουλίου  19.00 – Εργαστήριο Εισαγωγής στη Σκηνοθεσία με τον Δημήτρη Κουτσαμπασιάκο
  22.00 Προβολή της ταινίας “Μανάβης”  του Δ.Κουτσαμπασιάκου
 • Δευτέρα 11 &Τρίτη 12 Ιουλίου 19.00 – Εργαστήριο Διεύθυνση Φωτογραφίας και Φωτισμού με τον Νίκο Καβουκίδη – 22.00 Προβολή Αφιερώματος στον Νίκο Καβουκίδη
 • Πέμπτη 14 Ιουλίου 19.00 Εργαστήριο Εισαγωγή στο Κινηματογραφικό Σενάριο με τον Παναγιώτη Ιωσηφέλη
 • Τρίτη 19 Ιουλίου 21.00 Προβολή του Ντοκιμαντέρ “Εκρεμμές” του ΕΠΑΨΥ. Συζήτηση και ομιλία με ειδικούς
  22.00 – Προβολή O δρόμος της Σοφίας
 • Πέμπτη 21 Ιουλίου 22.00 – Προβολή της Ταινίας “Τσίου” με καλεσμένο τον Σκηνοθέτη Μάκη Παπαδημητράτο
 • Δευτέρα 25 Ιουλίου 19.00 Εισαγωγή στο Μοντάζ με τον Γιώργο Σαβόγλου
 • Τρίτη 26 Ιουλίου – Closing Live με συναυλία από την ροκ μπάντα La Moya και θέμα φυσικά τον κινηματογράφο
[/az_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″]

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

[/vc_column][vc_column width=”1/2″][az_single_image image=”3246″ image_mode=”img-full-responsive” image_alignment=”aligncenter”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][az_divider][/vc_column][/vc_row]
This website uses cookies and third party services. Ok