Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Η συναυλία του Ευγένιου Δερμιτάσογλου & των Blues Wire της Παρασκευής 19 Ιουλίου αναβάλλεται λόγω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών και μεταφέρεται για τον Σεπτέμβριο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

 

Με αφορμή την  συνεργασία των Ευγένιου Δερμιτάσογλου με τους Βlues Wire, τον Αργύρη Μπακιρτζή των Χειμερινών Κολυμβητών και το a capella γυναικείο γκρουπ Stringless για το τραγούδι «Ain’t Got Nothing To Lose» αποφάσισαν πως «δεν έχουν τίποτα να χάσουν» και βγαίνουν μαζί σε πλατείες, σε φεστιβάλ, σε γιορτές να μοιραστούν τις μουσικές τους, τις ιστορίες τους, τις χαρές και τις λύπες τους.

 

Και κάπως έτσι θα τους υποδεχτούμε και στον Τόπο Τεχνών “Χώρα”, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 στα πλαίσια του 18ου Φεστιβάλ Οίτης!

Ένας συνδυασμός μουσικών στυλ, μουσικών τεχνικών και καλλιτεχνικού ύφους με κοινό σημείο την ίδια την μουσική, το χιούμορ και την αγάπη στην ποικιλομορφία.

Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου  με τους Blue Wire παρουσιάζουν εκτός από τραγούδια που φέρνουν  όλα αυτά τα χρόνια  στις συναυλίες τους και μερικες  στιγμές συνεργασίας μεταξύ τους μπλέκοντας το blues αλλά και το μοναδικό μουσικό στίγμα του Ευγένιου Δερμιτάσογλου.

Ο Ευγένιος μέσα στον ταξιδιωτικό του σάκο κουβαλάει πέντε προσωπικούς δίσκους.

(«Κρύσταλλα του νου», «Βαρύ φορτίο», «Η αγάπη πάει με κουπιά», «Ράδιο Σκούρο Ανοιχτό» και το single “Κινητήρας”) μουσικές παραστάσεις,  θεατρικές συναυλίες, δημιουργικές συνεργασίες, πολλές ιδέες και αστείρευτο κέφι. Έχει σίγουρα χιούμορ, πάθος, ρεζέρβα χορδές κι ένα ολόκληρο στοκ από μελωδίες και στίχους λίγο πριν συναντηθούν. Έχει και φαντασία για να μπορεί να επινοεί και αθωότητα για να μπορεί να ονειρεύεται. Μαζεύει νέους ήχους και ξαναανακαλύπτει τους παλιούς. Με διαφορετικές φωνές, ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις, καινούριες προτάσεις, αυτοσχεδιασμούς, και γνήσια ξεφαντώματα στο πάλκο, στο δρόμο και στο στούντιο. Με καθημερινές ιστορίες, μελωδικούς ψιθύρους και σπαρακτικές κραυγές. Με τραγούδια που άλλοτε διαδηλώνει μια αγανακτισμένη παρέα κι άλλοτε σιγομουρμουρίζει μια περαστική μοναξιά. Όταν ανοίγει τον ταξιδιωτικό του σάκο βγαίνουν χρώματα. Σκούρα ανοιχτά. Ταιριαστά με μια εποχή αντιφάσεων που αν μη τι άλλο, έχει ανάγκη την καλή μουσική. Αλλάζει διαθέσεις και σε παίρνει μαζί του χωρίς να το πολυκαταλάβεις. Αρνείται να περιοριστεί σε μουσικές φόρμες και «είδη» και αγκαλιάζει ότι φέρει ο άνεμος και η έμπνευση της στιγμής. Συνεργάστηκε με τον Γιάννη Μήτση (Ξύλινα Σπαθιά), την Φωτεινή Βελεσιώτου τον Μανώλη Φάμελο, την Κατερίνα Σιάπαντα, Μανώλη Ρασούλη, ,την Λιζέτα Καλημέρη, την Βούλα Σαββίδη,  τον Μπάμπη Παπαδόπουλο (Τρύπες), τον Γιώργο Ανδρέου, τον Γιώργο Καζαντζή, και πολλούς άλλους … Με όλα αυτά στον ώμο διασχίζει χοροπηδώντας την ελληνική μουσική σκηνή, με ένα σάκο που μοιράζεται με φίλους κι όμως δεν αδειάζει ποτέ. Αντιθέτως όλο και γεμίζει σε μπαρ, σπίτια, μουσικές σκηνές, ταβέρνες, φουαγιέ, θέατρα, θεατράκια, αίθουσες Πανεπιστημίων και πολιτιστικών συλλόγων, καφενεία, βιβλιοπωλεία, πλατείες, αυλές σχολείων, στους δρόμους… κυκλοφορεί το νέο σινγκλ Κινητήρας, μαζι με τους Blues Wire και την συμμετοχή της Φ, Βελεσιώτου, Α. Μπακιρτζή και Stringless..!

Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Eχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μονό στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.           Eνα σχήμα που διατηρείται για πάνω απο 25 χρόνια και στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους.

Δημιουργήθηκαν το 1983 απο τους Hλια Zαικο και Σωτήρη Zηση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως BLUESGANG.             Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της Ελληνικής δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986 οταν και μετονομαστηκαν σε BLUES WIRE.

Eκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.           Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και ν’ ανοίξουν συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφτούν πολλά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλια, Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβενία κ.α.).           Σήμερα οι BLUES WIRE συνεχίζουν καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους με αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την Ελληνική μουσική σκηνή.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΪΚΟΣ – ΚΙΘΑΡΑ, ΦΩΝΗ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΗΣΗΣ – ΜΠΑΣΟ

ΝΙΚΗ ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΟΥ – ΤΥΜΠΑΝΑ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΔΕΡΜΙΤΑΣΟΓΛΟΥ ΚΙΘΑΡΑ ΦΩΝΗ

ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ-ΠΙΑΝΟ

 

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση:  12 €

Ταμείο: 15 €

 

Προπώληση εισιτηρίων:  Γραφεία του Φεστιβάλ Οίτης στη Λαμία (Αντιγόνης 7, τηλ. 22310 43333) ώρες 10.00 έως 17.00.

 

Πληροφορίες / κρατήσεις: 6936995142 / 6936994980