Ο Ross Daly και οι μουσικές παραδόσεις ως μια προσωπική αναζήτηση

 

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, ο Ross Daly, με τους συνεργάτες του, μας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δικές του συνθέσεις και ανήκουν στο είδος “Σύγχρονη Τροπική Μουσική”. Οι συνθέσεις αυτές αντανακλούν την πολύχρονη διαδρομή του μέσα στον ευρύτερο χώρο των μουσικών παραδόσεων της Τροπικής Μουσικής που επεκτείνεται γεωγραφικά από την Βορειοδυτική Αφρική ως την Ινδία.

Πριν την έναρξη της συναυλίας, παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του Ross Daly με τίτλο: «Οι μουσικές παραδόσεις ως μια προσωπική αναζήτηση»

 

Ross Daly, λύρα, τάρχου, ραμπάμπ

Ταξιάρχης Γεωργούλης, λύρα

Bijan Chemirani, κρουστά

 

 

Ο Ross Daly είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στην Κρήτη, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες μαθητές και δασκάλους από όλο τον κόσμο, σε κύκλους σεμιναρίων που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία βιωματικής εκμάθησης των μουσικών παραδόσεων όλου του φάσματος της Τροπικής Μουσικής.

Μετά από πολλά χρόνια εντατικής εκπαίδευσης σε μια πληθώρα μουσικών παραδόσεων, ο Ross Daly έστρεψε την προσοχή του σε μεγάλο βαθμό στη σύνθεση αντλώντας από όλες τις γνώσεις που απέκτησε κατά τη διάρκεια της μακράς μαθητείας του. Σήμερα έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από τριάντα οκτώ άλμπουμ με δικές του συνθέσεις καθώς και με δικές του διασκευές παραδοσιακών μελωδιών που συνέλεξε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του. Το νησί της Κρήτης εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση για την προσωπική και μουσική του έρευνα καθώς συνεχίζει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας τη μουσική του.

 

2022-06-17T11:15:28+03:00