Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η προγραμματισμένη παράσταση αναβάλλεται για λόγους υγείας μελών του μουσικού σχήματος. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία της εκδήλωσης στο Φεστιβάλ Οίτης

Κρητικός χορός & Flamencο : μία σπάνια συνάντηση χορού και μουσικής

Οι δεξιοτέχνες χορευτές της Κρήτης Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης ιδρυτές της Ομάδας Έκφρασης Κρητικών Χορών και η εξαιρετική χορεύτρια του flamenco Αργυρώ Τσάπου εμπνεόμενοι από το τίτλο «Ανάμεσα σε δύο ποτάμια» ένα μουσικό κομμάτι του θρυλικού κιθαρίστα Paco de Lucia ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μία παράσταση υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Δύο χειμαρρώδη ποτάμια χορού, μουσικής και αυτοσχεδιασμών από την Κρήτη και την Ανδαλουσία. Είναι δύο τόποι με βαθιά και ζεστά συναισθήματα, φλογερή μουσική, εκφραστικούς χορούς, εμπνευσμένους καλλιτέχνες και μακραίωνη κουλτούρα.
Χορευτές και μουσικοί, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα παραμυθιακής ευφορίας και κεφιού και αποδεικνύουν επί σκηνής ότι ο χορός και η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα που μπορεί να ενώσει τους λαούς. Κυριαρχεί η απόλυτη ταύτιση των κινήσεων του χορευτή με τον ρυθμό και το συναίσθημα της μουσικής, αλλά και το αυτοσχεδιαστικό του ταλέντο, να δημιουργεί δηλαδή αυθόρμητα χορευτικές φιγούρες επηρεασμένος από τους μουσικούς.

Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία οι αρχέγονοι χοροί της Κρήτης θα ανταμώσουν με τα εκρηκτικά βήματα του flamenco.
Η εντυπωσιακή πληρότητα στην τεχνική αντιμετώπιση της κιθάρας και το ιερό άκουσμα της κρητικής λύρας μας ταξιδεύουν στην φλογερή καρδιά της Μεσογείου την Ανδαλουσία και στα ψηλά βουνά της Κρήτης.

Στην παράσταση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ευφάνταστες χορευτικές και μουσικές συμπράξεις.
Ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικές χορευτικές στιγμές διαλόγου, μάχης και ερωτισμού ανάμεσα στον κρητικό χορό και το flamenco.

Η Κρήτη και η Ανδαλουσία είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που η μουσικοχορευτική τους παράδοση παραμένει ζωντανή ,δεν είναι μια ξεχασμένη δεξιότητα, αλλά μια ζωντανή έκφραση της καθημερινής ζωής.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :

Γιάννης Μεγαλακάκης – κρητικός χορός ,τραγούδι ,χορογραφίες
Γιώργος Μεγαλακάκης – κρητικός χορός, τραγούδι, χορογραφίες
Αργυρώ Τσάπου – χορός flamenco , χορογραφίες
Ανδρέας Γεωργιλάκης – λαούτο ,τραγούδι,σύνθεση
Μανώλης Φλουρής – κρητική λύρα,σύνθεση
Πάνος Καρτίμπελης – κιθάρα,σύνθεση
Γιάννης Παπαγιαννούλης – κρουστά,σύνθεση

 

Συμμετέχει ο  Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Χορονός.

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 1ο€

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept