Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Σεμινάριο / εργαστήριο με παραδοσιακά τραγούδια του γάμου από όλη την Ελλάδα με την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τον Χαρίτωνα Χαριτωνίδη.

Ο γάμος ήταν από παλιά ένα κομβικό σημείο στη ζωή του ανθρώπου, που κατά παράδοση συνοδευόταν από ένα τελετουργικό από τραγουδιστικές και χορευτικές πράξεις, με συγκεκριμένη ακολουθία.
Από τα μιλήματα, τα αρραβωνιάσματα, την προετοιμασία με τα προικιά, τα κοσκινίσματα, τα ζυμώματα, το ξύρισμα του γαμπρού, το στόλισμα της νύφης, μέχρι το μυστήριο του γάμου, τις πατινάδες, τα γλέντια, η παρουσία ολόκληρης της κοινότητας ήταν σημαντική στη διατήρηση των δεσμών, αλλά και στη διάσωση και συνέχιση του λαϊκού μας πολιτισμού.
Τα τραγούδια συνόδευαν όλα τα δρώμενα και είχαν συγκεκριμένη σειρά και λειτουργία.

Θα ακολουθήσει, την Δευτέρα 7 Αυγούστου συναυλία με τραγούδια του γάμου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και είσοδο ελεύθερη.

 

Κόστος σεμιναρίου: 30 €

 

 

Εγγραφή και πληρωμή και μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον παρακάτω λογαριασμό:

ΙΒΑΝ: GR6270100000000591868180382

IC: VPAYGRAA

Όνομα τραπέζης: VIVA PAYMENT SERVICES S.A.

Όνομα δικαιούχου: Γεωργίου Σεραφείμ

Σχετικά με την πρόσβαση με λεωφορείο καλέστε στα ΚΤΕΛ Λαμίας: 2231051345. Υπάρχει διαδρομή για Λουτρά Υπάτης με στάση στον χώρο των σεμιναρίων. Επίσης για όποιον προτιμήσει το τρένο θα υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν μεταφορά από/προς το Σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου κατόπιν συνεννόησης.

Δυνατότητα για ελεύθερη κατασκήνωση στον χώρο του φεστιβάλ κατόπιν συνεννόησης.

Για διαμονή σε ξενοδοχεία στα Λουτρά Υπάτης που βρίσκονται πολύ κοντά στον χώρο των σεμιναρίων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ένωση Ξενοδόχων Υπάτης στο 22310 59380