Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Ο χορός και η μουσική ως κοινοτικές τέχνες

Στο σεμινάριο θα προσεγγίσουμε από κοινού τις τέχνες της μουσικής και του χορού αξιοποιώντας τεχνικές από τις μουσικοκινητικές προσεγγίσεις και το κίνημα του body music. Θα βασιστούμε στον καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό και την ατομική και ομαδική σύνθεση προκειμένου να εξερευνήσουμε τρόπους έκφρασης και δημιουργίας που προσφέρουν σε κάθε άτομο και ομάδα αυτές οι τέχνες. Δεν είναι απαραίτητη καμία συγκεκριμένη γνώση ή εμπειρία, μα κάθε προηγούμενη γνώση και εμπειρία μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά.
Την πρώτη μέρα θα εστιάσουμε σε τεχνικές ατομικού και ομαδικού αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης και τη δεύτερη μέρα θα επιδιώξουμε να φτάσουμε σε ένα ομαδικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Οι δύο συναντήσεις μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα και σε συνδυασμό για μια πληρέστερη εμπειρία και κατανόηση. Απαραίτητα τα άνετα ρούχα και η ανοιχτή διάθεση!

Κόστος εργαστηρίου: 25 € / ημέρα 

Για συμμετοχή και τις δύο ημέρες, το κόστος διαμορφώνεται στα 40 € συνολικά.

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων στο 2231051075

Εγγραφή και πληρωμή μπορεί να γίνει και μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον παρακάτω λογαριασμό:

ΙΒΑΝ: GR6270100000000591868180382

IC: VPAYGRAA

Όνομα τραπέζης: VIVA PAYMENT SERVICES S.A.

Όνομα δικαιούχου: Γεωργίου Σεραφείμ

 

Σχετικά με την πρόσβαση με λεωφορείο καλέστε στα ΚΤΕΛ Λαμίας: 2231051345. Υπάρχει διαδρομή για Λουτρά Υπάτης με στάση στον χώρο των σεμιναρίων. Επίσης για όποιον προτιμήσει το τρένο θα υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν μεταφορά από/προς το Σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου κατόπιν συνεννόησης.

Δυνατότητα για ελεύθερη κατασκήνωση στον χώρο του φεστιβάλ κατόπιν συνεννόησης.

Για διαμονή σε ξενοδοχεία στα Λουτρά Υπάτης που βρίσκονται πολύ κοντά στον χώρο των σεμιναρίων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ένωση Ξενοδόχων Υπάτης στο 22310 59380

 

Ολυμπία Αγαλιανού

oagalianou@ecd.uoa.gr

Πτυχίο Τ.Ε.Φ.Α.Α., Ε.Κ.Π.Α., σπουδές στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη), διδακτορικό δίπλωμα στα παιδαγωγικά (Φ.Π.Ψ, Ε.Κ.Π.Α.). Πτυχίο αρμονίας. Σπουδές στη χοροθεραπεία (GADT) και στη συστημική επιστημολογία (Α.Κ.Μ.Α.). Συμμετοχή στη συγγραφική ομάδα σχολικών εγχειριδίων και πολλών ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων συλλογικών εκδόσεων. Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Επιμορφώτρια σε σεμινάρια ενηλίκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκπαιδευτικός Φ.Α. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (1998-2017), καθηγήτρια στις Σπουδές στη Μουσικοκινητική αγωγή  Orff στη Σχολή Μωραΐτη (2006-2016), εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (2014-2016). Σήμερα υπηρετεί ως μέλος Ε.Ε.Π. στο Τ.Ε.Α.Π.Η. του Ε.Κ.Π.Α. και διδάσκει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Ε.Κ.Π.Α. Είναι επίτημη πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff και αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο International Orff Schulwerk Forum από το 2008.