Φόρτωση Εκδηλώσεις

 

Αποχαιρετάμε το 16ο Φεστιβάλ Οίτης και υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με μια γιορτή από εκείνες που έχετε και έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια!

Κάνουμε λοιπόν και φέτος ένα κάλεσμα σε νέους παραγωγούς και δημιουργούς με τα προϊόντα και τις δημιουργίες τους για να γνωριστούμε, να δοκιμάσουμε, να εμπνευστούμε και να απολαύσουμε.
Περισσότερες πληροφορίες στο 22310 51075

Το βράδυ θα υποδεχτούμε τον Γιάννη Παπαγεωργίου σε μία συναυλία – προάγγελο του επερχόμενου προσωπικού του δίσκου που θα κυκλοφορήσει από τη Minos Emi.

Ώρα έναρξης: 21.30

Έπειτα από το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Από τη σιωπή στη σιωπή”, αλλά και τα πιο πρόσφατα digital singles (“Σε μια βαλίτσα”, “Ήθελα να ‘χω δυο ζωές”, “Σκορπάω”), επιθυμεί να μοιραστεί με τον κοινό, ζωντανά και πάλι, τις μουσικές και τους στίχους του. Πέραν του προσωπικού και πρωτότυπου ρεπερτορίου του Γιάννη Παπαγεωργίου θα ακουστούν και επιλεγμένα τραγούδια από τα πιο σημαντικά ράφια του ελληνικού ρεπερτορίου, από την παράδοση και αγαπημένους του συνθέτες-τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Μπάτης, ο Άκης Πάνου και ο Νίκος Παπάζογλου.

Παίζουν οι μουσικοί:
Γιάννης Παπαγεωργίου: ακουστική κιθάρα, τραγούδι
Γιάννης Κονταράτος: βιολί
Λάμπρος Παπανικολάου: κοντραμπάσο

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 1989. Έζησε στην Κατερίνη μέχρι δεκαοχτώ χρονών. Για τα επόμενα δέκα χρόνια έμεινε στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι κάτοικος Αθηνών. Οι σπουδές του αφορούν στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής και πραγματοποιώντας τις στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Την περίοδο 2015-2017 έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο, με αντικείμενο μελέτης τον ελληνικό λαϊκό μουσικό πολιτισμό και ειδίκευση στο όργανο της λαϊκής κιθάρας, με το οποίο ασχολείται πλέον στον τομέα της διδασκαλίας. Στο δημιουργικό κομμάτι, το 2015 έβγαλε τον δίσκο ‘Τα ρεφρέν κάποιου χρησμού’ με το συγκρότημα “Ούτε Σπόντα”. Το Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο ‘Από τη σιωπή στη σιωπή’ (Minos Emi, 2018), με δώδεκα δικά του τραγούδια, ενώ από τότε έχουν κυκλοφορήσει και άλλα τραγούδια σε μορφή single (‘Σε μια βαλίτσα’, ‘Της ψυχής σου τα κοράλλια’, ‘Σκορπάω’), εν αναμονη του δεύτερου προσωπικού του δίσκου. Έχει γράψει τη μουσική για το ντοκιμαντέρ “Μόνος ή αλληλέγγυος;” (2016). Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με αρκετούς σημαντικούς καλλιτέχνες, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζεται, παράλληλα, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Παίζοντας τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τους σταθερούς συνεργάτες του, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου ο Γιάννης θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία μαζί με κάποιες αγαπημένες επιλογές, μαζί με τον Γιάννη Κονταράτο στο βιολί και το Λάμπρο Παπανικολάου στο κοντραμπάσο. Ένα ακουστικό σχήμα, το οποίο δίνει έμφαση στον ήχο του δοξαριού, τόσο μέσω  του βιολιού όσο και του κοντραμπάσου, με πρωταγωνιστή τόσο τη μελωδικότητα των οργάνων όσο και το δυναμισμό του σχήματος.