Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

“Το Ημερολόγιο μιας Τρελής” του Νικολάι Γκόγκολ σε διασκευή/δραματουργική επεξεργασία Στέφανου Νικολαΐδη και σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, με τη Φωτεινή Φιλοσόφου στο ρόλο της Αυξεντίας έρχεται στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

 

Η ‘τρέλα’ ως σπάραγμα σε μια τοξική και βαθύτατα άρρωστη κοινωνία γεμάτη ρατσισμό.

Βασισμένο στον ομώνυμο θρυλικό θεατρικό μονόλογο του Νικολάι Γκόγκολ και με φόντο την Αθήνα του 2023, το έργο μεταφέρεται από την τσαρική Ρωσία του 19ου αιώνα, στη σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης ομοφοβικής και σεξιστικής κοινωνίας μας, σε μια παράσταση που θέλει να μιλήσει για τους ανθρώπους που αυτή η κοινωνία έχει τοποθετήσει στο περιθώριο.

Ο χαμηλόμισθος υπάλληλος του πρωτότυπου έργου του Γκόγκολ εδώ έχει μετατραπεί σε μια φτωχή γυναίκα γύρω στα 50, στην οποία αποδόθηκε το ανδρικό φύλο κατά τη γέννησή της.

Νιώθοντας ως παράσιτο της ίδιας της ζωής, καθηλωμένη στον πάτο και αναγκασμένη να βλέπει ανήμπορη το τέρας ονόματι κοινωνία να τη μαστιγώνει, είτε μέσα από την κακοποιητική συμπεριφορά των γονιών της, είτε μέσα από τη χλεύη των ανωτέρων της στο Υπουργείο που δουλεύει, είτε μέσα από το άγριο bullying των απλών και καθημερινών ανθρώπων που την περιτριγυρίζουν, η ηρωίδα κάθεται και γράφει.

Ανοίγει με γενναιότητα τις σελίδες του ημερολογίου της, αφηγείται την ιστορία της, ερωτεύεται, παραληρεί, χορεύει, τραγουδά, ονειρεύεται, ελπίζει, απογοητεύεται, σκιαγραφώντας έναν κόσμο γεμάτο ανισότητες και ρατσισμό.

«Το Ημερολόγιο ενός Τρελού» μετατρέπεται σε «Ημερολόγιο Μιας Τρελής»

και ξαναγράφει τις σοκαριστικές σελίδες του θρυλικού μονολόγου

του Νικολάι Γκόγκολ, σε μια queer edition που θα συζητηθεί.

 

Διότι ο κόσμος είναι πολύ πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας για αυτό που είναι πραγματικά.

 

Το ρόλο της Αυξεντίας ερμηνεύει η Φωτεινή Φιλοσόφου

Συντελεστές

Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ

Διασκευή/Δραματουργική επεξεργασία: Στέφανος Νικολαΐδης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης

Σκηνικά/Κοστούμια: Όλγα Σχοινά

Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαΐδης

Φωτισμοί: Γιάννης Νικολαϊδης

Φωτογραφίες: Γιάννης Ανδρουλάκης

Promo Trailer: Αντώνης Μανδρανής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σπύρος Κωνσταντούλας

Hairstyling & Makeup artists: Soul Rockers Makeup

 

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 12 €
Ταμείο: 14 €

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων τηλεφωνικά: 22310 43333 / 6983799617