Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia

Το έργο «Τζόρνταν» είναι μια μαρτυρία βασισμένη στην αληθινή ιστορία της παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα Σίρλει Τζόουνς. Η Σίρλει καταδικάστηκε για το φόνο του παιδιού της. Το χειμώνα του 1987 αφέθηκε ελεύθερη υπό δικαστική επιτήρηση. Την ημέρα της απαλλαγής της αυτοκτόνησε. Πρόκειται για έναν σπαρακτικό μονόλογο μιας νεαρής κακοποιημένης γυναίκας. Η Σίρλει, σαν μια σύγχρονη Μήδεια, περιθωριοποιημένη από το οικογενειακό και κοινωνικό της περιβάλλον προβαίνει στην πιο ανόσια πράξη. Η ιστορία της σόκαρε και δίχασε την κοινή γνώμη της αγγλικής αλλά και της παγκόσμιας κοινωνίας.

«Είναι ένα έργο για τη ζωή μιας γυναίκας, για τις επιλογές που έχει κανείς ή δεν έχει, όταν δεν μπορεί να τις δει» Evening Standard, 16.4.1992

«Είσαι όλος δικός μου, είμαι όλη δικιά σου…Ποτέ μου δεν είχα μάθει τι θα πει σ’ αγαπώ πριν έρθεις εσύ..» Shirley Jones

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της ομάδας Erinia και ερμηνεία της Ευγενίας Κοντοέ.

 

Η ομάδα Erinia ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018 και αποτελείται από την θεατρολόγο και ειδική παιδαγωγό Έρη Κεχρά και την ηθοποιό και φιλόλογο Ευγενία Κοντοέ.

Ο μονόλογος “Τζόρνταν” ανέβηκε στο θέατρο Έυ-πολις αρτ στο Νέο Κόσμο. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ θεατρικού μονολόγου αποσπώντας το 2ο Βραβείο.

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Belle Arte Lamia 2019-20 στο belleartelamia.gr