Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Η Ποντιακή μουσική παράδοση αποτελεί το κυριότερο στοιχείο βιωματικής εμπειρίας για το Χρήστο Καλιοντζίδη.

Αυτή η βιωματική σχέση, που γεννά την ανάγκη για διαιώνιση ενός ήχου που επιβιώνει εδώ́και εκατοντάδες χρόνια και αναπροσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες, έδωσε την αφορμή για τη σύσταση της μουσικής ομάδας Christos Kaliontzidis Trio, στόχος του οποίου είναι να παρουσιαστεί μέρος της ποντιακής μουσικής κουλτούρας μέσα από ένα πρίσμα το οποίο διευρύνει τους ορίζοντες της επικοινωνίας της με το κοινό.

Πιο συγκεκριμένα επιχειρείται η δημιουργία γέφυρας μεταξύ της ποντιακής μουσικής παράδοσης και κόσμων που, αν και γεωγραφικά βρίσκονται όλοι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, μουσικά φαντάζουν να έχουν απόσταση. Στην πράξη αποδεικνύεται πως εν τέλη δεν έχουν και τόσο μεγάλη…

Η παράσταση «Maçka Radif -Christos Kaliontzidis Trio» περιλαμβάνει διασκευές παραδοσιακών συνθέσεων από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας καθώς και νέες συνθέσεις του Χρήστου Καλιοντζίδη και του Θωμά Μελετέα. Ένα ακόμη ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως μέρος της δομείται κατά τα πρότυπα του Περσικού radif, μιας μουσικής φόρμας, η οποία συνδυάζει αυτοσχεδιαστικά μέρη, οργανικές και φωνητικές συνθέσεις καθώς και ρυθμικά στοιχεία. Το συγκεκριμένο radif έχει ως πυλώνες τους τρεις βασικότερους μακρόσυρτους σκοπούς της Ματσούκας του Πόντου.

Συνολικά δημιουργείται μια ροή εναλλαγής ηχοτοπίων που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τελευταίο λεπτό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΙΟΝΤΖΙΔΗΣ, ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ
ΘΩΜΑΣ ΜΕΛΕΤΕΑΣ, ΟΥΤΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΡΑΙΚΟΣ, ΚΡΟΥΣΤΑ

 

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση:  12 €

Ταμείο: 15  €

 

Προπώληση εισιτηρίων:  Γραφεία του Φεστιβάλ Οίτης στη Λαμία (Αντιγόνης 7, τηλ. 22310 43333) ώρες 10.00 έως 17.00.

 

Πληροφορίες / κρατήσεις: 6936995142 / 6936994980