Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Η εν λόγω εκδοχή (cut), μένοντας πιστή στο αρχικό όραμα του δημιουργού που δεν είδε ποτέ το φως του ήλιου ενώ, ταυτόχρονα, ξεδιπλώνοντας μία πληθώρα χρωμάτων και μια έκρηξη χαρτιού και μελάνης σε κάθε της δευτερόλεπτο, έκανε την πρεμιέρα της στο Νέο Καρλόβασι της Σάμου, στις 22 Ιουνίου 2023, και στην συνέχεια γέμισε τις αίθουσες με αρκετές sold-out προβολές σε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη και τη συνεργασία φορέων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κινηματογραφικών Λεσχών και Καλλιτεχνικών Διευθυντών.

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Στη δημιουργία επί 30 χρόνια, ξεκινώντας πίσω στη δεκαετία του 60, πριν χαθεί για πάντα το όραμα του δημιουργού, το χαμένο αριστούργημα του Richard Williams (Ποιος Παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ; / Ροζ Πάνθηρας) χρησιμοποιεί το πιο εκφραστικό, χειροποίητο και σουρεαλιστικό animation όλων των εποχών, για να διηγηθεί με λεπτομέρεια την ιστορία ενός σιωπηλού τσαγκάρη, που προσπαθεί να κερδίσει τη καρδιά μιας νεαρής πριγκίπισσας – που θυμίζει μακρινό όνειρο. Παράλληλα, όμως, ο διασκεδαστικά ύπουλος και χειριστικός Zigzag, ο μέγας βεζίρης που συχνά μιλάει με ρίμες ,προσπαθεί εξίσου να κερδίσει το χέρι της Πριγκίπισσας από τον… συνεχώς κοιμισμένο πατέρα της, Βασιλιά Nod. Χωρίς να το γνωρίζουν, ωστόσο, ένας γενοκτονικός στρατός τρομακτικών πολεμιστών και κατακτητών, γνωστών ως «Οι Μονόφθαλμοι» πλησιάζουν στη Χρυσή Πόλη σχεδιάζοντας μια αιματηρή λεηλασία!

Όλα θα εξαρτηθούν από έναν μουγγό κλεφτράκο να τα διορθώσει όλα… ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ!

Φοιτητές των Τμημάτων Μ.Π.Ε.Σ. και Σ.Α.Χ.Μ. της Σάμου, σε συνεργασία με νέους  Καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και σε συλλέκτες από όλο το κόσμο, παρουσιάζουν για πρώτη φορά, πλήρως ολοκληρωμένο με ζωντανά χρώματα και νέες λήψεις, αλλά και προσεκτικά μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, το χαμένο αριστούργημα του Richard Williams όσο πιο πιστά γίνεται στο αρχικό όραμα του δημιουργού!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER :

 

 

Το κινούμενο σχέδιο Ο κλέφτης και ο τσαγκάρης κρύβει μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω του, από το 1968 όταν “γεννήθηκε” η αρχική ιδέα. Λόγω πίεσης χρόνου, οι δημιουργοί της ταινίας αναγκάστηκαν να την πετσοκόψουν και το αρχικό όραμα του δημιουργού “πέθανε” με μια αρκετά κομμένη εκδοχή το 1992, υπό τον τίτλο The Princess and the Cobbler, και το 1993 βγήκε ξανά, ακόμα πιο άχαρα κομμένη, από τα στούντιο της Disney με τον τίτλο Arabian Knight, οι οποίες ήταν και οι δύο εμπορικές αποτυχίες. Κάποιοι φαν όμως, μαζί με τον δημιουργό, το 2013, μάζεψαν το κομμένο υλικό φτιάχνοντας το The Thief and the Cobbler: Recobbled Cut, ζωντανεύοντας το αρχικό όραμα του δημιουργού, Ρίτσαρντ Γουίλιαμς.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, o Στάθης Τσασάκος μάς παρουσιάζει (σε δική του επιμέλεια) το πλήρως μεταγλωττισμένο κι αποκατεστημένο αριστούργημα του Ρίτσαρντ Γουίλιαμς Ο κλέφτης και ο τσαγκάρης, με ζωντανά καθαρά και διορθωμένα χρώματα, καθώς και 10 νέες λήψεις που προβάλλονται παγκοσμίως ολοκληρωμένες για πρώτη φορά σε αυτή την εκπληκτική εκδοχή.

Μια προβολή – υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσετε!

Έγχρωμη, 92’

Καταλληλότητα : 13+

Είδος: Φαντασία, Περιπέτεια, Κωμωδία, Κινούμενο Σχέδιο

Η Ομάδα του Project

Σκηνοθεσία και επιμέλεια μεταγλώττισης: Στάθης Τσασάκος, Νώντας Τσιρέπας

Μετάφραση: Στάθης Τσασάκος

Δανείζουν τις φωνές τους: Βασίλης Κουτζανίδης, Στάθης Τσασάκος, Εύη Βρανά, Νώντας Τσιρέπας, Εμμανουέλα Μαρκάκη, Άγγελος Παπαλός, Ειρήνη Καμά

Συμμετέχει και ο Κωνσταντίνος Κατσαρός

Στην αποκατάσταση / ολοκλήρωση των κινουμένων σχεδίων συμμετέχουν: Όλγα Χαρτσά, Μαρία Τσαρίδου, Μαρία Λαυρεντιάδου, Μιχάλης Δεσποτόπουλος, Samantha Adkins, Dennis Van Hout, Ειρήνη Καμά, Στάθης Τσασάκος.

Επεξεργασία ήχου και φωνητικών: Κατερίνα Selene Κυριάκου

Επιμέλεια Μουσικής : Νώντας Τσιρέπας

Συλλέκτες και Προμήθεια Αρχείου/Υλικού Ταινίας : Josh Elliott, Enry Gamba

Πρωτοβουλία, Μετάφραση και Διεύθυνση Παραγωγής Tsasakos Cut (Ελληνικής Έκδοσης 2023) :

Στάθης Τσασάκος

 

Richard Edmund Williams

Ο Richard Edmund Williams [Τορόντο, 19/03/1933 – Μπρίστολ, 16/08/2019] ήταν Καναδό-Βρετανός σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων, ηθοποιός φωνής [η φωνή του Ντρούπι], σκηνοθέτης και συγγραφέας [The Animator’s Survival Kit], τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ [Χριστουγεννιάτικη ιστορία, Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ]. Ήταν επίσης σχεδιαστής σε συνδετικές ακολουθίες και τίτλους ταινιών και εμψυχωτής: Τί νέα ψιψίνα / Χαρέμι για δύο, Ιντέλιτζενς Σέρβις – Εντολή δολοφονίας, Βίβα Ρόμα, Ένα δώρο για τους Ρώσους, Ο πρωτάρης, Καζίνο Ρουαγιάλ, Η επέλαση της ελαφράς ταξιαρχίας, Η επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα, Ο Ροζ Πάνθηρ ξαναχτυπά. Το 1992, ο Williams αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας από το Royal College of Art. Το 2015 ήταν υποψήφιος Όσκαρ και BAFTA καλύτερου μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.