Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, μαζί με τον εξαιρετικό συνθέτη και σολίστ Μανόλη Ανδρουλιδάκη, έναν από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κιθάρας στην Ελλάδα, παρουσιάζουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στον ποιητή & στιχουργό ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ. Μια συναυλία-γιορτή, μια συναυλία αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο που σφράγισε με τα λόγια του το ελληνικό τραγούδι και την ποίηση. Τον άνθρωπο που με την παρουσία του, τη σκέψη του και τις λέξεις του σφράγισε τη πνευματική ζωή της Ελλάδας κυρίαρχα από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα.

Ποιητής, συγγραφέας, διανοούμενος, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Μάνος Ελευθερίου είναι μία από τις σταθερές μας στο νεότερο και σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας.

Οι στίχοι του, τα λόγια του, τα ποιήματά του, όπως αυτά μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας (Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος κ.ά.) και τραγουδήθηκαν από τις ωραιότερες φωνές (Μοσχολιού, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βιτάλη, Κούτρας, Θηβαίος κ.ά.), σημαδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού για  περισσότερα από 50 χρόνια.

Τα «Παραπονεμένα λόγια», «Σ’αυτή τη γειτονιά», η «Ατέλειωτη εκδρομή» και ο «Άμλετ της Σελήνης», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά από τους σπουδαίους καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Για μία και μοναδική παράσταση-συνάντηση με όλους εμάς που εδώ και χρόνια συνταξιδεύουμε με όχημα τη μουσική που αγαπάμε.

Για να τραγουδήσουμε, να νιώσουμε, να μιλήσουμε όπως μόνο αυτή η μουσική, η ποίηση και οι στίχοι του Μάνου Ελευθερίου μπορούν να καταφέρουν. Τραγούδια παλιά και νέα, τραγούδια δοσμένα με αγάπη και αλήθεια.

Οργάνωση παραγωγής: Cricos

 

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση 10€
Πόρτα 12€

Προπώληση – κρατήσεις θέσεων, τηλεφωνικά στο 2231051075