Φόρτωση Εκδηλώσεις

 

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Σμύρνη Μου Αγαπημένη …100 χρόνια μετά

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ

ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Τιμητική συμμετοχή: ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ

Καλλιτεχνική διεύθυνση : ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ

Συμμετέχει η χορωδία Ρυθμός

 

Ένα σύγχρονο Μουσικό έργο που βασίζεται στην Ιστορία της Μικράς Ασίας και την πρωτεύουσά της ΣΜΥΡΝΗ , με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την καταστροφή της (1922-2022) και την δημιουργία της ταινίας Σμύρνη μου Αγαπημένη,συνδέοντας το χθες με το σήμερα .Ένα έργο που αγγίζει κάθε Μικρασιάτη απανταχού της Γής,χωρίς πόνο ,αλλά με νοσταλγία μέσα από τον δρόμο της Μουσικής  και του Λόγου. Την σύνθεση του έργου, την υπογράφει ο συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.

Η ορχήστρα Εστουδιαντίανα Νέας Ιωνίας φέτος κλείνει 25 χρόνια δημιουργίας , και συμβολικά στα χνάρια των σπουδαίων ορχηστρών της Σμύρνης θα συναντηθεί στην ιστορική επέτειο της Σμύρνης με τους ερμηνευτές Μπάμπη Τσέρτο  και Ασπασία Στρατηγού.

Στην παράσταση θα συμμετέχει η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Μιμή Ντενίση, η οποία δημιούργησε πάνω στο σενάριό της, την μεγαλύτερη κινηματογραφική παραγωγή, στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου, την ταινία ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ , της οποίας την μουσική υπογράφει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και συμμετέχει και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.

Στην συναυλία  θα παρουσιαστούν τραγούδια και ορχηστρικά Θέματα, από την πλούσια παράδοση της Σμύρνης και των σπουδαίων συνθετών της, με έμπνευση τον έρωτα, που είτε γράφτηκαν στη Σμύρνη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, είτε αργότερα από Σμυρνιούς συνθέτες στην Ελλάδα (Τούντας-Περιστέρης-Βαγγέλης Παπάζογλου κ.α) καθώς και αποσμάτα από τα 2 σπουδαία έργα του Απόστολου Καλδάρα , Μικρά Ασία και Βυζαντινός Εσπερινός.

Μια συλλογή αγαπημένων τραγουδιών  με το μοναδικό ηχόχρωμα της Εστουδιαντίνας, που θα ζωντανεύσουν, φωτεινά στοιχειά, μυρωδιές και θαμμένες μνήμες από γεννησιμιού μας. Αναπολώντας μια Ελλάδα που δεν υπάρχει πια, αλλά είναι ζωντανή στα χείλη και στις καρδιές όλου του Ελληνικού Λαού.