Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Μια «multi culti» ορχήστρα που σμίγει χώρες, κουλτούρες, λαούς και πολιτισμούς, μία μπάντα με βαλκανικές και τσιγγάνικες επιρροές, η Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

Οι BGKO είναι ένα διεθνές σύνολο μουσικών με έδρα τη Βαρκελώνη που ξυπνά το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη την Ευρώπη μέσω των αυθεντικών διασκευών τους σε παραδοσιακές μουσικές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και των Μεσογειακών ακτών.

Η Σικελή τραγουδίστρια Margherita Abita έφερε νέο άρωμα, φρέσκια ενέργεια και μια νέα ουσία στην Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO) τον Νοέμβριο του 2019.

Το 2022 φτάνουν ενθουσιωδώς στη 10η επέτειό τους παρουσιάζοντας νέα πρωτότυπα τραγούδια που έγραψε η BGKO. Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει έξι άλμπουμς, έχουν επισκεφθεί περισσότερες από 40 χώρες και διατηρούν μια βάση πιστών θαυμαστών στο κανάλι BGKO στο YouTube (με περισσότερους από 165.000 ακόλουθους και 75 εκατομμύρια προβολές).

Με το άλμπουμ Nova Era επανεπιβεβαίωσαν τη θέση τους ως ένα από τα πιο καταξιωμένα συγκροτήματα στην ερμηνεία της παραδοσιακής μουσικής, σεβόμενοι τους προγόνους ενώ ζούν στην εποχή μας.

Στα πρόσφατά τους σινγκλ, από το αέναο κλασικό More Sokol Pie  της Βόρειας Μακεδονίας έως το Σικελικό φολκλόρ στο Cu Ti Lu Dissi, μπορούμε να εκτιμήσουμε την προσωπική τους πινελιά όταν παίζουν μουσική από τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τις ακτές της Μεσογείου. Ένας μοναδικός ήχος από τις ποικίλες καλλιτεχνικές επιρροές των μελών του:

 

 

 

Στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” θα δούμε τους:
Margherita Abita (φωνή, Ιταλία), lvan Kovačević (κοντραμπάσο, Σερβία), Stelios Togias (κρουστά, Ελλάδα), Julien Chanal (κιθάρα, Γαλλία), Xavi Pendón (κλαρίνο, Καταλονία-Ισπανία), Oleksandr Sora (βιολί, Ουκρανία), Fernando Salinas (ακορντεόν, Ναβάρα-Ισπανία)

Από αυτό το διεθνές σχήμα βγαίνουν οι καλύτερες συνθέσεις, όπου κάθε όργανο έχει τη θέση και τον χώρο του. Οι υφές και τα ηχοχρώματα αναμειγνύονται άψογα στην υπηρεσία κάθε τραγουδιού, για την ανάκληση των συναισθημάτων ανάλογα μέχρι τον ξέφρενο ρυθμό έκστασης.

 

 

 

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 13 €
Ταμείο: 15 €

Προπώληση εισιτηρίων:  Γραφεία του Φεστιβάλ Οίτης στη Λαμία (Αντιγόνης 7, Ώρες 10.00 – 17.00, τηλ. 22310 43333)
 Πληροφορίες: 22310 51075, 22310 43333