Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Την Δευτέρα 2 Μαΐου τα Ματζούνια έρχονται στον Χώρο Τεχνών Χώρα για ένα ανοιξιάτικο γλέντι με τραγούδι και χορό.

Η τετραμελής κομπανία σχηματίστηκε το 2017 στην Αθήνα, αν και τα μέλη της κατάγονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Μακεδονία, Κυκλάδες, Πελοπόννησος).

 

Η Δάφνη (κλαρίνο), ο Δημήτρης (λαούτο και τσαμπούνα), η Κατερίνα (ντέφι, νταούλι και τουμπάκι) και ο Θάνος (βιολί) έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στους ήχους της Ηπείρου αν και το μουσικό τους ρεπερτόριο περιλαμβάνει πάντα και μουσικές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Στερεάς Ελλάδας και των Κυκλάδων καθώς και δικές τους δημιουργίες.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Οι τέσσερις φωνές εναλλάσσονται και ανακατεύονται συνεχώς με αντιφωνίες, διφωνίες και πολυφωνίες. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους: «Στο πηγάδι του Αγγλία» (2020) και «Ζωντανά στην Αθήνα» (2022).

Τα Ματζούνια αγαπάνε τον χορό, τους μερακλήδες και την συμμετοχική διάθεση της παρέας που όταν συνδυαστούν γεννιέται το γλέντι.

 

Είσοδος ελεύθερη – Πληροφορίες, κρατήσεις: 22310 51075, 6936994980 

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

 

*Φωτογράφιση: Νεφέλη Παπαϊωάννου

 

 

Ειδικά μέτρα λόγω της πανδημίας COVID-19

Η διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ γίνεται τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων (θεατών, καλλιτεχνών, εργαζομένων)