Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μια διαδραστική παράσταση με στοιχεία παντομίμας, σωματικού θεάτρου αλλά και την ίδια την νοηματική γλώσσα με παράλληλη φωνητική ερμηνεία.

Περίληψη έργου:

« H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε… Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση. Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Δεν είχαμε Playstations, Nintendo, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους…Πηγαίναμε με το ποδήλατο μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Πώς τα καταφέραμε;.».

Τα παιδιά του τότε και του τώρα…Το παιχνίδι του χθες και του σήμερα …Το παιδί που ακόμη κρύβεται  μέσα μας…Mια παράσταση για όλους όσους νιώθουμε ακόμα παιδιά….Η συγκεκριμένη διαδραστική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Κωφών Τρελά Χρώματα περιέχει στοιχεία παντομίμας, σωματικού θεάτρου αλλά και την ίδια την νοηματική γλώσσα με παράλληλη φωνητική ερμηνεία.Ένα έργο πραγματικά για όλους…!

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Μια επιστολή-αφήγηση ενός ανώνυμου χρήστη του διαδικτύου που είχε την τύχη να μεγαλώσει σαν παιδί!!

Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη

Ερμηνεύουν (κατά αλφαβητική σειρά) : Όλγα Δαλέκου, Σοφία Ζάγκα, Έλλη Μερκούρη, Μαρία Ρίκκου, Μαρία Στεφανή

ta paidia paizei

 

Λίγα λόγια για την Ομάδα…

Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” αποτελείται από Κωφά-Βαρήκοα άτομα που αφουγκράζονται τις αισθήσεις του θεάτρου, ξεγλιστράνε από εμπόδια επικοινωνίας και εξερευνούν μέσα από τη τέχνη τον εσωτερικό τους κόσμο. Η Oμάδα ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το Νοέμβρη του 2009.

Έχει συμμετάσχει με παραστάσεις της σε φεστιβάλ, ημερίδες και performances και σε χώρους πολιτισμού : στο Fringe Festival, AthensArt-2010, σε παραστάσεις στο Θέατρο Νέου Κόσμου, στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού, στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών AthensArt-2012 στη Νάξο, στο Διήμερο Πολιτισμού στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στην Τεχνόπολις, στην Ημερίδα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Νοηματικής Γλωσσάς “Γέφυρες Επικοινωνίας”, στην Πολιτιστική Ημερίδα “Ακούμε το Όνειρο” από την “ΑκουΌραμα”, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Δρόμου, στο Μικρό Παρίσι στην Αθήνα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης Κωφών (EUD), στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κωφών & Ακουόντων Εν Δράσει Αρχαία Αγορά στη Θεσσαλονίκη, στο 1ο Διεθνές Φόρουμ «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση: σκέψεις–θέσεις–αντιθέσεις», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο 1ο Διεθνές Προσκήνιο Νέων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην Αρχαία Ολυμπία, στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κωφών & Ακουόντων Εν Δράσει στo Τρένο στο Ρουφ, στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά «Τους Μύθους αν ξυπνήσεις…Θησαυρούς θ’ ανακαλύψεις!» του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στην Εβδομάδα Κωφών – Ένωση Κωφών Ελλάδος με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, στο Christmas Factory στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κ.α.

13450798_1150324498324356_7564339713634900963_n

 

 

Tιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 10€ , παιδικό 5 €