Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Ο χορός και η μουσική είναι δύο κατ’ εξοχήν κοινωνικές τέχνες και αποτελούν πανανθρώπινα μέσα έκφρασης και επικοινωνίας. Ως μορφές τέχνης χαρακτηρίζονται από αμεσότητα, απόλυτη σύνδεση με το «εδώ και τώρα» χωρίς τους περιορισμούς και τις διακρίσεις που δημιουργεί η λεκτική επικοινωνία. Κάθε άνθρωπος μπορεί να συμμετέχει στη μουσική και χορευτική δημιουργία και επιτέλεση, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων, ανεξάρτητα από πολιτισμικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Για αυτούς τους λόγους η μουσική και ο χορός μπορούν να αξιοποιηθούν ως μέσα προσωπικής ανάπτυξης, ως μέσα κοινωνικής συνοχής και δημιουργικής συνύπαρξης.

Στο σεμινάριο θα περάσουμε από την προσωπική εξερεύνηση στο μουσικό και κινητικό αυτοσχεδιασμό και σύνθεση ως άτομα, ζευγάρια και μέσα σε μικρές και μεγαλύτερες ομάδες. Θα αναστοχαστούμε πάνω στην εμπειρία μας, θα συζητήσουμε πάνω σε αυτή με στόχο να αναπτύξουμε τις εκφραστικές, δημιουργικές και κοινωνικές μας δεξιότητες. Θα ασχοληθούμε με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της διεργασίας της ομάδας και θα συναποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα το παρουσιάσουμε στο κοινό.

Κόστος εργαστηρίου: 20 €

Αν δηλώσετε συμμετοχή και στο εργαστήριο “Αισθητική Οικολογία (ακούω την κίνηση βλέπω τους ήχους)”, η τιμή είναι 30 € και για τα δύο εργαστήρια

 

Εγγραφή και πληρωμή μέχρι 27/07/2022 μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον παρακάτω λογαριασμό:

ΙΒΑΝ: GR6270100000000591868180382

IC: VPAYGRAA

Όνομα τραπέζης: VIVA PAYMENT SERVICES S.A.

Όνομα δικαιούχου: Γεωργίου Σεραφείμ

Σχετικά με την πρόσβαση με λεωφορείο καλέστε στα ΚΤΕΛ Λαμίας: 2231051345. Υπάρχει διαδρομή για Λουτρά Υπάτης με στάση στον χώρο των σεμιναρίων. Επίσης για όποιον προτιμήσει το τρένο θα υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν μεταφορά από/προς το Σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου κατόπιν συνεννόησης.

Δυνατότητα για ελεύθερη κατασκήνωση στον χώρο του φεστιβάλ κατόπιν συνεννόησης.

Για διαμονή σε ξενοδοχεία στα Λουτρά Υπάτης που βρίσκονται πολύ κοντά στον χώρο των σεμιναρίων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ένωση Ξενοδόχων Υπάτης στο 22310 59380

 

Ολυμπία Αγαλιανού

oagalianou@ecd.uoa.gr

Πτυχίο Τ.Ε.Φ.Α.Α., Ε.Κ.Π.Α., σπουδές στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη), διδακτορικό δίπλωμα στα παιδαγωγικά (Φ.Π.Ψ, Ε.Κ.Π.Α.). Πτυχίο αρμονίας. Σπουδές στη χοροθεραπεία (GADT) και στη συστημική επιστημολογία (Α.Κ.Μ.Α.). Συμμετοχή στη συγγραφική ομάδα σχολικών εγχειριδίων και πολλών ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων συλλογικών εκδόσεων. Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Επιμορφώτρια σε σεμινάρια ενηλίκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκπαιδευτικός Φ.Α. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (1998-2017), καθηγήτρια στις Σπουδές στη Μουσικοκινητική αγωγή  Orff στη Σχολή Μωραΐτη (2006-2016), εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (2014-2016). Σήμερα υπηρετεί ως μέλος Ε.Ε.Π. στο Τ.Ε.Α.Π.Η. του Ε.Κ.Π.Α. και διδάσκει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Ε.Κ.Π.Α. Είναι επίτημη πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff και αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο International Orff Schulwerk Forum από το 2008.