Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σε συνδιοργάνωση με τη BelleArteLamia

Έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε κοσμογονικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Αυτές οι αλλαγές σε άλλους προκαλούν χαρά, σε άλλους θλίψη, νοσταλγία , θυμό….

Σύντομα μας ενημερώνουν ότι το χρήμα όπως το εννοούσαμε ως σήμερα θα αποτελεί παρελθόν και τη θέση του θα πάρει το πλαστικό χρήμα…CREDITCARD

Ταυτόχρονα η αλληλογραφία όπως την είχαμε συνηθίσει μέχρι πριν λίγα χρόνια έχει αντικατασταθεί από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα μηνύματα μέσω κινητών.

Δύο πολύ χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της εποχής …τα Γραμματόσημα και τα Νομίσματα …που σιγά σιγά θα εξαφανιστούν από την καθημερινότητά μας στάθηκαν αφορμή για να οργανώσουμε δύο εκθέσεις στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Οίτης .

Τον υπέροχο κόσμο του Φιλοτελισμού – ΓΕΩΡΑΜΑ και την έκθεση COINSCOINS – ΤΑ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΑ

 

COINS – COINS

TA AKYΚΛΟΦΟΡΗΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2000, 2001 και 2002

 

Η μετάβαση από τα εθνικά νομίσματα στο ευρώ ήταν η μεγαλύτερη νομισματική μετάβαση που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο.

Την 1η Ιανουαρίου 2002 τα  κέρματα ευρώ τέθηκαν σε κυκλοφορία σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η μετάβαση ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο μήνες και τα εθνικά τραπεζογραμμάτια και κέρματα των πρώτων 12 χωρών έπαψαν να αποτελούν νόμιμο χρήμα στο τέλος Φεβρουαρίου του 2002.

Τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ τέθηκαν σε κυκλοφορία το 2002, αλλά ο σχεδιασμός και η προετοιμασία για την εισαγωγή τους είχαν ξεκινήσει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το 2000 και το 2001 τα εθνικά νομισματοκοπεία των 12 χωρών που θα εισέρχονταν στον κόσμο του ΕΥΡΩ κυκλοφόρησαν αναμνηστικές συλλογές των εθνικών τους νομισμάτων για τελευταία φορά.

Το 2002 τα ίδια νομισματοκοπεία κυκλοφόρησαν την πρώτη αναμνηστική και συλλεκτική έκδοση του ΕΥΡΩ για κάθε χώρα χωριστά.

Αυτές τις σειρές των νομισμάτων θα έχουμε τη χαρά να θαυμάσουμε στη συγκεκριμένη έκθεση με όση νοσταλγία μπορεί να κρύβει μια τέτοια έκθεση.

 

Το υλικό και των δύο εκθέσεων αποτελεί μέρος Ιδιωτικών Συλλογών που παραχωρήθηκαν στο Φεστιβάλ Οίτης για την υλοποίηση των συγκεκριμένων διοργανώσεων.