Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Στο πλαίσιο της BelleArteLamia. Ελάτε να ζήσετε τη μαγεία του σινεμά στη μεγάλη οθόνη που θα στηθεί στη «Χώρα» για μοναδικές προβολές κάτω από τα αστέρια.

 

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Institut français de Grèce)

Σύγχρονες ταινίες και σπουδαία γαλλικά κλασικά έργα σε αποκατεστημένες εκδόσεις! Ταξιδέψτε στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου μέσα από είδη, περιόδους και μεγάλες μυθικές φιγούρες.

“Ιερά τέρατα” του κινηματογράφου θα παρελάσουν από την οθόνη της “Χώρας” αλλά και σύγχρονοι πρωταγωνιστές που έχουν ήδη αγαπηθεί από το κινηματογραφόφιλο κοινό με αποτέλεσμα ο σύγχρονος γαλλικός κινηματογράφος να γνωρίζει καινούργιες δόξες στις μέρες μας!

 

Πρόγραμμα προβολών:

Δευτέρα 17 Αυγούστου:

Ώρα 21.00: O Μιλού το Μάη / Milou en Mai  / 1990 / Έγχρωμο / 107′

Ώρα 23.00: Raging Rose / 2015 / Έγχρωμο / 80′

 

Τρίτη 18 Αυγούστου 

Ώρα: 21.00:  Ο τρελός Πιερό / Pierrot le fou / 1965 / Έγχρωμο / 110′

Ώρα: 23.00: Victoria / In bed with Victoria / 2016 / Έγχρωμο / 138′

 

Αναλυτικά οι προβολές:

Δευτέρα 17 Αυγούστου, Ώρα 21.00: 

O Μιλού το Μάη / Milou en Mai  / 1990 / Έγχρωμο / 107′

Μάιος του 1968. Ο Εμίλ, ή αλλιώς Μιλού για τους φίλους, είναι ένας βολεμένος 60χρονος που ζει με την μητέρα του σε μια μεγαλοπρεπή έπαυλη στην νοτιοδυτική Γαλλία. Δεν χρειάστηκε ποτέ να πασχίσει για να βγάλει το ψωμί του και ζει μια ήσυχη ζωή, χαμένη μέσα στις αχανείς εκτάσεις της κατοικίας του. Οταν όμως η μητέρα του ξαφνικά πεθαίνει, ο Μιλού συγκεντρώνει τους κοντινότερους συγγενείς με στόχο ένα τελευταίο αντίο αλλά και το ξεκαθάρισμα των κληρονομικών. Μοναδικό πρόβλημα; Η Γαλλία βρίσκεται σε πολιτικό αναβρασμό και μια σειρά «φοιτητικών διαδηλώσεων και ασυντόνιστων χτυπημάτων» κινδυνεύουν να διαταράξουν τον προβληματισμό της οικογενειακής μπουρζουαζίας.

 

Σκηνοθεσία: Λουί Μαλ.
Σενάριο: Λουί Μαλ, Ζαν-Κλοντ Καριέρ.
Παίζουν: Μισέλ Πικολί, Μιου Μιου, Μισέλ Ντισοσουά, Μπρούνο Καρέτ, Πολέτ Ντιμπόστ, Ντομινίκ Μπλαν, Αριέτ Βαλτέρ, Μαρτίν Γκοτιέ, Φρανσουά Μπερλεάν, Βαλερί Λεμερσιέ.

 

Δευτέρα 17 Αυγούστου, Ώρα 23.00:

Raging Rose / 2015 / Έγχρωμο / 80′

Ο Τζόζεφ, ένας Πολωνός άντρας στα 50 του, φτάνει στη Γαλλία όχι μόνο για να εργαστεί στις κατασκευές, αλλά και για να βρει τον γιο του Roman, τον οποίο είχε εγκαταλείψει δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα. Απευθύνεται στη Ρόουζ, την κόρη του εργοδηγού, για να τον βοηθήσει στην αναζήτησή του. Αλλά αυτή η χαμένη έφηβη καταλήγει να ερωτεύεται απελπιστικά τον Roman και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για τον χαμένο γιο προς δικό της όφελος, για τη δική της αναζήτηση για τον Roman.

Σκηνοθεσία: Julia Kowalski

Παίζουν:  Liv Henneguier, Yoann Zimmer, Andrzej Chyra, Artur Steranko
Παραγωγή:  Les Films de Françoise – Donten & Lacroix Films

 

Τρίτη 18 Αυγούστου, Ώρα: 21.00:  

Ο τρελός Πιερό / Pierrot le fou / 1965 / Έγχρωμο / 110′

Εδώ και μερικά χρόνια, ο Φερντινάν βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν γάμο που τον βοήθησε στην κοινωνική του ανέλιξη, αλλά τον έχει βυθίσει στην ανία. Η τυχαία συνάντησή του με τη Μαριάν Ρενουάρ, έναν παλιό του έρωτα, είναι η αφορμή που έψαχνε για να τα τινάξει όλα στον αέρα και να αποδράσει μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση. Αφού σβήσουν τα ίχνη τους και απομονωθούν σαν σύγχρονοι ναυαγοί θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην με τα πιο απίθανα κόλπα φτάνοντας μέχρι τον γαλλικό νότο. Εκεί όπου θα γίνει το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Πειραματισμός, νεωτερισμός και αντισυμβατικές ιδέες εκφράζονται με έντονα χρώματα και φίλτρα, σε μια ταινία την εποχή που στην Ευρώπη και ειδικά στη Γαλλία επικρατεί μια ατμόσφαιρα που μυρίζει μπαρούτι. Μια ματιά σε αναπάντητα ερωτήματα. Ο υλισμός και ο πολιτισμός, η έλλειψη επικοινωνίας, οι αρχετυπικές ασυμβατότητες των δύο φύλων.

Σκηνοθέτης: Jean Luc Godard
Σενάριο: Jean Luc Godard (βασισμένο σε νουβέλα του Lionel White)
Φωτογραφία: Raoul Coutard
Μουσική: Antoine Duhamel
Παίζουν: Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Graziella Galvani, Roger Dutoit

 

Τρίτη 18 Αυγούστου, Ώρα: 23.00:

Victoria / In bed with Victoria / 2016 / Έγχρωμο / 138′

Η Βικτόρια Σπικ, μια σεξομανής, εργασιομανής, εγωίστρια δικηγόρος-εγκληματολόγος με απόλυτο συναισθηματικό κενό, γνωρίζει σε γάμο των φίλων τη Σαμ, μια πρώην έμπορο ναρκωτικών, μπέιμπι-σίτερ και εκπαιδευόμενη δικηγόρο, μαζί με τον σέξι αλλά αδιάφορο σύντροφο της, Βενσάν. Την επόμενη ημέρα, ο Βενσάν βρίσκεται κατηγορούμενος για απόπειρα φόνου από τη φίλη του. Ο μοναδικός μάρτυρας στο γεγονός είναι ο σκύλος του θύματος. Μετά από ενδοιασμούς, η Βικτόρα αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τη Σαμ και την προσλαμβάνει ως βοηθό. Αλλά αυτό είναι η αρχή των μπελάδων για τη Βικτόρια…

Σκηνοθεσία: Justine Triet
Σενάριο: Thomas Levy-Lasne, Justine Triet
Παίζουν: Virginie Efira, Vincent Lacoste, Melvil Poupaud, Laurent Poitrenaux, Laure Calamy

 

 

 

Είσοδος ελεύθερη