Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η μουσική τους χημεία πάνω στην σκηνή αλλά και η εκπληκτική ατμόσφαιρα που «περνάνε» κάτω στον κόσμο, επιβεβαιώνει κι επεκτείνει την συνέχεια της συνεργασίας τους

Η Γεωργία Νταγάκη  και ο Σταύρος Σιόλας και πάλι μαζί, αυτήν την φορά “στον δρόμο” ταξιδεύοντας σ’ όλη την Ελλάδα κι όχι μόνον!!!

Μετά απο μία επιτυχημένη  συνεργασία των δυό τους(χειμώνας ΄15-΄16), αλλά και στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά(άνοιξη-καλοκαίρι 2016) η Γεωργία και ο Σταύρος ξαναβρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κι αυτήν την φορά ταξιδεύουν σ’ όλη την Ελλάδα.

Η μουσική τους χημεία πάνω στην σκηνή αλλά και η εκπληκτική ατμόσφαιρα που “περνάνε” κάτω στον κόσμο, επιβεβαιώνει κι επεκτείνει την συνέχεια της συνεργασίας τους.

Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη, φέτος  ενώνουν τις φωνές τους και γυρνανε σε όλη την Ελλάδα παρέα με μία ομάδα απο εξαιρετικούς μουσικούς!

 

Λίγα λόγια για την Γεωργία

  • Στην επανασύνδεση των Animals καλεσμένη του Eric Burdon πραγματοποίησε σειρά συναυλιών στις μεγαλύτερες σκηνές του εξωτερικού. Μία συνεργασία που έδωσε την ευκαιρία στην Γεωργία Νταγάκη με την κρητική της λύρα να χαρίσει ελληνικό χρώμα σε μεγάλα τραγούδια της rock όπως τα «The House of rising sun», «Don’t let me be misunderstood», «Mercy’s Hand», «Give me the night» αλλά και να ερμηνεύσει το τραγούδι της «Πανσέληνος» διασκευασμένο και παιγμένο από τους Animals. Η συνεργασία αυτή εκφράστηκε και δισκογραφικά με την Γεωργία να συμμετέχει στην  ηχογράφηση  4 τραγουδιών.
  • Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε 29 χώρες του εξωτερικού, από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «NETWORK MEDIEN» το album της «askardamykti» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη, από το οποίο ξεχώρισε «Το Καράβι της φυγής».
  • Συμμετέχει στην περιοδεία των ΠΥΞ-ΛΑΞ
  • Στις σημαντικές τις συνεργασίες επί σκηνής αξίζει να σημειώσουμε και  την πρόσφατη την άνοιξη του 2014 με τους θρυλικούς  Violent Femmes από την Αμερική.
  • Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφορει στο εξωτερικό ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Γεωργίας Νταγάκη ‘’Phobie’’ (Φόβος).
  • Απο τις αρχές του 2015 παρουσιάζει το άλμπουμ “Phobie”(Φόβος)  στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα με την καλοκαιρινή της συναυλία. Εμφανίσεις που κορυφώθηκαν
  • Τον Δεκέμβριο του ‘15 την καλεί ο Τάκης Χρυσικάκος να επενδύσει με την λύρα και την φωνή της τα μουσικά μέρη της παράστασης “Ελ Γκρέκο” βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη . Ένας μονόλογος σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Τάκη Χρυσικάκου στο Θέατρο Ιλίσια με τεράστια επιτυχία, κάτι που θα συνεχιστεί στην θεσσαλονίκη την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι στα νησιά. Η Γεωργία θα κλέψει τις εντυπώσεις με δεκάδες διθυραμβικές κριτικές απο καταξιωμένους ηθοποιούς, κριτικούς και κοινό.
  • Τον Γενάρη του 2016 θα επιστρέψει στον Σταυρό του Νότου για τρεις παραστάσεις αυτήν την φορά παρέα με τον Σταύρο Σιόλα. Μία απ’ αυτές τις παραστάσεις παρακολουθεί ο Μανώλης Μητσιάς και τους προσκαλεί να πάρουν μέρος στην δική του παραστασή
  • Τον Μάΐο του 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με γενικό τίτλο “Εξ αδιαιρέτου” μουσική παράσταση η οποία επίσης θα συνεχιστεί με συναυλίες σ’ όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016.

 

 Λιγα λόγια για τον Σταύρο

Ο Σταύρος Σιόλας, ένας καταξιωμένος  τραγουδοποιός με βαθιά ρίζα αλλά και σύγχρονη αισθητική, μια φωνή με ξεχωριστή χροιά και έντονα προσωπικό στίγμα δίνει μια  παράσταση, που αντλεί την έμπνευση της από την παράδοση, το λυρισμό και τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία. Παρουσιάζει επί σκηνής γνωστά του τραγούδια όπως ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ ΤΟ ΝΕΡΟ, τα ΔΙΟΔΙΑ, το ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ(ντουέτο με την Ελευθερία Αρβανιτάκη), τον Γεροπλάτανο κ.α. με ευρηματική και πρωτότυπη ενορχηστρωτική προσέγγιση από εξαίρετες μουσικούς.

Μας συστήθηκε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κερδίζοντας απο κοινο και επιτροπή βραβείο καλύτερου τραγουδιού αλλα και ερμηνείας με “Της Αρνης το νερο”.Ακολουθησαν 2 επιτυχημένοι δίσκοι με βασικό στιχουργό τον Πολυ Κυριακου: “Στα μισα της Νύχτας”( απο τον οποιο ξεχώρισε το ντουέτο με την Ελευθερια Αρβανιτακη  “Χωρις εσένα “)και “Διόδια”(απο τον οποιο ξεχώρισε το ομώνυμο και αλλα τραγουδια.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει υλικό απ’ την προσωπική του δισκογραφία αλλα και απροσμενες διασκευές αγαπημένων τραγουδιων με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και βασικούς άξονες το λυρισμό και την παράδοση.

Στην παράσταση ακούγονται μεταξύ άλλων τραγούδια των Θοδωρακη, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Ξαρχάκο, Λοίζο και άλλων μεγάλων συνθετών αλλά και σύγχρονων όπως ο Θανάσης  Παπακωνσταντίνου , ο Ορφέας  Περίδης ,  κ.α.

Πρόκειται λοιπόν για μια παράσταση  που υπόσχεται ένα  οδοιπορικό σε ένα ευρύ φάσμα του ελληνικού τραγουδιού με όλη τη μαγεία και την περιπέτεια ενός αναπάντεχου ταξιδιού.

 

 

 

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 12€ , Πόρτα 15€