Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πριν ακόμα γεννηθεί, το 1932, ο πατέρας του είχε ξεκινήσει τη ενασχόληση με την κινηματογράφηση, ενώ το 1940 γύρισε την πρώτη ταινία του Φίνου, Η φωνή της καρδιάς, στην οποία έπαιζαν μεταξύ άλλων οι Αιμίλιος Βεάκης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Δημήτρης Χορν, και η 7χρονη τότε Σμαρούλα Γιούλη.

Μάλιστα, από το 1936 ο πατέρας του Νίκου Καβουκίδη είχε δικό του εργαστήριο-εμφανιστήριο και τραβούσε κοινωνικοπολιτικά γεγονότα, κάνοντας δικά του ντοκιμαντέρ.

Δεν είχε συμπληρώσει ακόμα τα 16 του χρόνια ο Νίκος Καβουκίδης όταν ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Finos Films, τραβώντας παράλληλα –όπως έκανε και ο πατέρας του– εικόνες από πολιτικοκοινωνικά γεγονότα. Είκοσι ταινίες γύρισε μαζί με τον Φίνο μέχρι το 1968, και από τότε άνοιξε το δικό του εργαστήριο. Στην καριέρα του γύρισε, εκτός από κινηματογραφικές ταινίες, πολλά ντοκιμαντέρ –ένας τομέας του σινεμά που λατρεύει–, αλλά και σίριαλ για την τηλεόραση. Μία από τις κορυφαίες στιγμές του ήταν το ντοκιμαντέρ Μαρτυρίες, το οποίο αφορά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και γυρίστηκε το 1975. Διακρίθηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 19.000 στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Οίτης θα μας κάνει μια εισαγωγή στη Φωτογραφία Κινηματογράφου