Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Κωστής Αβυσσινός, ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της κρητικής μουσικής σκηνής, γνώριμος στο ευρύ κοινό και από τη μακρόχρονη συνεργασία του με τους Χαΐνηδες έρχεται στον Τόπο Τεχνών Χώρα, το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Μαρτίου για να μας ταξιδέψει μουσικά ως την Κρήτη!

Στις αποσκευές του φέρνει ήχους παραδοσιακούς, τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και από τις συμμετοχές του σε δίσκους αγαπημένων φίλων.

Συνταξιδιώτες του οι εξαιρετικοί, δεξιοτέχνες μουσικοί Νίκος Παραουλάκης στο νέι και Δημήτρης Κουκουλιτάκης στην κιθάρα.

Τρεις καλοί γνώριμοι επί σκηνής, σε ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα Μεσογείου.

Κωστής Αβυσσινός (μαντολίνο, μπουλγαρί, λαούτο, τραγούδι)

Νίκος Παραουλάκης (νέι, ασκομαντούρα)

Δημήτρης Κουκουλιτάκης (κιθάρα)

 

Είσοδος ελεύθερη – Πληροφορίες, κρατήσεις: 22310 51075

ΚΩΣΤΗΣ ΑΒΥΣΣΙΝΟΣ

Ο Κωστής Αβυσσινός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σκαλάνι Ηρακλείου και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα δίπλα στον πατέρα του, το δάσκαλο της Κρητικής μουσικής και δεξιοτέχνη του βιολιού Γιώργη Αβυσσινό, παίζοντας λαούτο, μαντολίνο, μπουλγαρί, μπουζούκι και τραγουδώντας. Ταξίδεψαν μαζί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό,  μεταφέροντας το χρώμα της παραδοσιακής κρητικής μουσικής σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια ακολούθησε μια δική του μουσική πορεία, με το δικό του προσωπικό ύφος τόσο στο παίξιμο των οργάνων όσο και στο τραγούδι. Έχει εκδόσει δύο προσωπικούς δίσκους. Ο πρώτος με τίτλο «Του Λιβυκού το πέλαγος» σε συνεργασία με τον γνωστό Τούρκο δεξιοτέχνη του βιολιού Σενίχ Ούντεγκερ και τον Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και ο δεύτερος με τίτλο «Νόστος» όπου συμμετείχαν καταξιωμένοι μουσικοί όπως ο Δ. Μυστακίδης, ο Κ. Γκουβέντας, κ.ά. Το 1997 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τους Χαῒνηδες κι έκτοτε μέχρι σήμερα ερμηνεύει τραγούδια σε κάθε δισκογραφική τους δουλειά. Έχει στο ενεργητικό του έναν μακρύ κατάλογο εμφανίσεων σε θέατρα, φεστιβάλ, μουσικές σκηνές καθώς κι  έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς είτε ερμηνεύοντας τραγούδια στους δίσκους τους είτε σε από κοινού εμφανίσεις, όπως με τον Χρήστο Κωνσταντίνου, τη Λιζέτα Καλημέρη, τον Δημήτρη Μυστακίδη, τον Ψαραντώνη, τον Μανώλη Πάππο, κ.ά. Πολύ σημαντική στιγμή στην πορεία του ήταν η συνεργασία του με τον Νίκο Μαμαγκάκη. Καρπός της συνεργασίας αυτής, η συμμετοχή του σε τρεις δίσκους του μεγάλου συνθέτη.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΟΥΛΑΚΗΣ

Ο Νίκος Παραουλάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1977. Το 1995 εγκαθίσταται στην Αθήνα για να ακολουθήσει μουσικές σπουδές. Μαθητεύει και παίρνει πτυχίο στα ανώτερα θεωρητικά, (αρμονία, αντίστιξη) με τους Παναγιώτη ΑδάμΙωσήφ Παπαδάτο και Βασίλη Φόστερ, στην κλασική κιθάρα με τον Θανάση Κουμεντέρη και στην jazz κιθάρα με τον Γιώτη Σαμαρά.

Απο το 2000 η μελέτη του εστιάζεται περισσότερο στην ανατολική και ελληνική μουσική παράδοση. Διδάσκεται νέι απο τους Χάρη Λαμπράκη και Ömer Erdoğdular. Συνεργάζεται με πολλούς σημαντικούς Έλληνες και ξένους συνθέτες και μουσικούς σε συναυλίες και στην δισκογραφία. (Σωκράτη ΜάλαμαΑλκίνοο ΙωαννίδηΟρφέα ΠερίδηHaig YazidjianΑντώνη ΑπέργηMárta SebestyénKarine PolwartΧάρη ΑλεξίουΕλένη ΒιτάληΛουδοβίκο των Ανωγείων,Βασίλη ΣκουλάΝ. Κυπουργό κ.α.) Το 2005-2006 διδάσκει νέι στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής) στην Άρτα. Το 2014 εκδίδει το cd με τίτλο Από το φώς και το σκοτάδι σε μουσική, ενορχήστρωση, παραγωγή, και ηχοληψία δική του, στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους και ερμηνευτές τους Αλκίνοο ΙωαννίδηΜανώλη ΛιδάκηΑπόστολο ΡίζοΜαρίνα ΔακανάληΜαρία ΚώτηΝίκο ΒενετάκηΜαρία ΦασουλάκηΠάνο ΠαπαϊωάννουΖωή Βεργάκη (Εκδοση MLK). Σήμερα είναι ενεργό μέλος σε μουσικά σχήματα, όπως τους: Polis EnsembleHopla LoonAura duetUdopia – Thimios AtzakasLost Cities – James Wylie κ.α. Συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΑΚΗΣ

Ο Δημήτρης Κουκουλιτάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1964.Επηρεασμένος από τον πατέρα του ξεκινά τις σπουδές του το 1980.Οι μουσικές του αναζητήσεις τον φέρνουν στην Αθήνα όπου παρακολουθεί μαθήματα κλασικής κιθάρας με καθηγητή τον Σ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ.Η αγάπη του παράλληλα για το FLAMENCO και η φιλία του με τον κιθαρίστα PACO GRUZ θα τον οδηγήσουν στην Ισπανία όπου θα συνεχίσει το ταξίδι στο μαγικό χώρο της flamenco κιθάρας όπου ήδη είχε ξεκινήσει στην Ελλάδα με τις γνωριμίες του αντίστοιχα με τους κιθαρίστες Γ.ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟ και Γ.ΒΑΛΥΡΗ. Από το 1984 συνεργάζεται μαζί τους και με Ισπανούς καλλιτέχνες επίσης.Παρακολουθεί μαθήματα στην ακαδημία κιθάρας με καθηγητή τον κιθαρίστα PARILLA DE JEREZ στην Ανδαλουσία Εμφανίζεται πολύ συχνά σαν σολίστας της κιθάρας Flamenco και ακολουθεί μια μακρά περίοδος παραστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνοδεύει ερμηνευτικά και με προσωπικό ύφος χορό και τραγούδι αποκτώντας έτσι μεγάλη εμπειρία η οποία και τον οδηγεί κατά περιόδους σε συνεργασίες με μεγάλα ονόματα στον χώρο του Flamenco:Raul,Joaquin Ruiz,Manolo Marin,Antres Pena,Isabel Bayon,Alicia Marquez,Mario Maya,Joaquin Grilo ,Rosa Belmonte κ.α. Το1993 δημιουργεί μαζί με την Mariela Carretero και αργότερα τον τραγουδιστή Jose Gonzalez το συγκρότημα “ROMANI” και για πάνω από δέκα χρόνια δίνουν παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό Έχει στο ενεργητικό του έναν μακρύ κατάλογο εμφανίσεων σε θέατρα, φεστιβάλ, μουσικές σκηνές και εκδηλώσεις πολλών θεμάτων. Οι αναζητήσεις του τον οδήγησαν σε συνεργασίες με καλλιτέχνες και μουσικές έξω από τον χώρο του flamenco και ιδιαίτερα με την κρητική μουσική.Σαν αποτέλεσμα των τόσων χρόνωναναζήτησης και της συνεργασίας του με τον λυράρη Ζαχαρία Σπυριδακη και τον τραγουδιστή Γιάννη Παπατζανη είναι το project ANDALUCIA-CRETA, μια δουλειά που βασίζεται στο πάντρεμα της Κριτικής μουσικής με την μουσική του FLAMENCO.”