Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Και το ταξίδι ξεκίνησε…με τους καλύτερους οιωνούς και υπέροχη παρέα συνεχίζουμε προς τον επόμενο σταθμό. Εκεί, θα βρούμε «Φτηνά Τσιγάρα» παρέα με τις πιο «ακριβές» μας κινηματογραφικές αναμνήσεις.

Την Τρίτη 5 Ιουλίου κάτω από τα αστέρια του Ιούλη και παρέα μοναδικά κοκτεϊλ υποδεχόμαστε με πολύ μεγάλη χαρά μία αγαπημένη ταινία, μία από εκείνες που δε μπορεί παρά να σημάδεψαν όσους την έχουν δει. Τα Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη. Την προβολή θα τιμήσει με την παρουσία του και ο ίδιος ο δημιουργός της ταινίας.

«Θα ‘θελα τόσο πολύ να σ’ εντυπωσιάσω. Η μοναδική μας νύχτα ήταν ξαφνική και σύντομη σαν μια μπόρα. Ούτε που πρόλαβα ν’ αρχίσω, ούτε που πρόλαβα να σου πω την μοναδική μου ιδιότητα: είμαι συλλέκτης. Μαζεύω το πιο σκληρό κι άγριο πράγμα του κόσμου… στιγμές. Όταν έχω αυτό τον ξαφνικό πόθο να πετάξω και δεν έχω που να πετάξω… κρύβομαι στη συλλογή μου, γεμάτη καφέδες, χορευτές… τυχαία αγγίγματα, βρισιές, στοές, συναντήσεις, κραυγές… σιωπές, χωρισμούς, λόγια, λόγια, λόγια… Έτσι κι αλλιώς τα πράγματα θα κυλήσουν όπως θέλουν αυτά. Η ζωή ξέρει κι εγώ την εμπιστεύομαι».

Η γνωριμία ενός ζευγαριού, συζητήσεις που γίνονται σε ένα καφέ, μια βόλτα βράδυ στην Αθήνα, δίνονται μέσα από μια παράδοξη, σουρεαλιστική, σχεδόν ονειρική οπτική. Χρυσόψαρα σε γυάλα, η βραχυπρόθεσμη μνήμη τους και το βασίλειο της σιωπής τους. Μποξέρ που χορεύουν. Η μοναδικότητα των στιγμών. «Απλά, με ενοχλεί να ακούω το σ’ αγαπώ. Ξέρεις είναι πολύ ύπουλο…Κρύβει μια ερώτηση: το “μ’ αγαπάς;”» Πράγματι, πόσο κενό το «σ’ αγαπώ» χωρίς άλλες δυο μικρές λεξούλες: το «κι εγώ»…

Σας περιμένουμε όλους για να απολαύσουμε μία από τις ταινίες που μας θυμίζουν γιατί αγαπάμε τόσο τον κινηματογράφο!

Τρίτη 5 Ιουλίου στις 21.30 το βράδυ κάτω από τα αστέρια, στο Θερινό Σινεμαδάκι του 1ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χώρας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ