Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκθέσεις προϊόντων, μουσική, κουκλοθέατρο

Το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου 2017, συναντώνται στη «Χώρα» παραγωγοί, δημιουργοί, καλλιτέχνες και παιδιά σε μια γιορτή στην οποία το επίκεντρο είναι η καλλιτεχνική δημιουργία και η παραγωγή.
Παράλληλα θα γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης παραδοσιακών τεχνικών μαγειρικής και συνταγών με στόχο την ενδυνάμωση της πεποίθησης ότι η οικιακή οικονομία μπορεί να λειτουργήσει ως ένας αυτάρκης οργανισμός με πολύ εύκολο τρόπο αξιοποιώντας πολύ απλά υλικά τα οποία μας χαρίζει απλόχερα η μητέρα Φύση και τα οποία πολύ εύκολα μπορούμε να τα μεταποιήσουμε μόνοι μας σε οικιακή κλίμακα προσφέροντας με αυτό τον τρόπο σε όσους αγαπάμε και φροντίζουμε. Γιατί η μαγειρική εκτός από τέχνη είναι και προσφορά και είναι και άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση, την ιστορία , την κουλτούρα και την παραγωγή του κάθε τόπου.

 

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας

Παραδοσιακές τεχνικές μαγειρικής

Παραδοσιακές τεχνικές επεξεργασίας τροφίμων (μαρμελάδες,λικέρ)

Οικιακή τυροκομία ( γιαούρτι, τυρί, ξυνόγαλο, βούτυρο,ξυνοτύρι)

Παραδοσιακά ζυμαρικά ( τραχανάς , ξινός,γλυκός,χοντρός, χυλοπίτες)

Πίτες , φύλλο,ζυμάρια

Εργαστήρια, σεμινάρια, εκθέσεις τοπικών παραγωγών

 

Ταυτόχρονα με το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας  επανέρχεται και η παλιότερη Γιορτή Νέων Παραγωγών στην οποία συμμετέχουν Νέοι Παραγωγοί και Δημιουργοί.

Εκθέσεις  νέων δημιουργών (κοσμήματα, ρούχα, παπούτσια, διακοσμητικά είδη ), προϊόντα διατροφής .

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως εκθέτες θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι 10 Ιουνίου στέλνοντας email στο  info@xwra.gr ή τηλεφωνικά στο 2231051075

Στα ίδια μέσα επικοινωνίας θα πρέπει να δηλώσουν και συμμετοχή όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα εργαστήρια – σεμινάρια της τυροκομίας, των ζυμαρικών και της πίτας.

Τα σεμινάρια ξεκινούν τα απογεύματα, στις 6.00μ.μ. στις 12 Ιουνίου και στις 5.00μμ στις 13 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2231051075

 

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Δευτέρα 12 Iουνίου 2017

6.00 μ.μ.  Εργαστήρι σπιτικού φύλλου (στριφτόπιτα). Διάρκεια 2 ώρες. Κόστος 30€

7.00 μ.μ.  Εργαστήρι τραχανά. Διάρκεια 3 ώρες. Κόστος 20€

8.00 μ.μ.  Τυροκομία (πήξιμο τυριού, γιαούρτης, τυρόγαλο, μυζήθρα). Διάρκεια 3 ώρες. Κόστος 20 ευρώ

 

7.00 μ.μ. Παράσταση κουκλοθεάτρου. Είσοδος Ελεύθερη

 

Το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα παρουσιάζει την παράσταση: «Ο  Ήλιος και ο Ποντικός»

Ο ποντικός Μπομπόνης ζει σ’ ένα παλιό κάστρο μαζί με 3.000 ποντίκια. Ο Μπομπόνης θέλει να παντρέψει την κόρη του αλλά δεν θέλει να τη δώσει σε ποντικό! Θέλει να κάνει γαμπρό του τον πιο δυνατό που υπάρχει στον κόσμο, έτσι το όνειρό του είναι να δει την μικρή του ποντικίνα παντρεμένη με τον Ήλιο. Ο Ήλιος όμως του λέει πως πιο δυνατός απ’ αυτόν είναι το σύννεφο και το σύννεφο τον στέλνει στον άνεμο. Έτσι ο ποντικός κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και στο τέλος βρίσκει τον πιο δυνατό μπροστά του…

Μια διαδραστική παράσταση με χειροποίητες κούκλες και ζωντανή μουσική από παραδοσιακά ακούσματα βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι από το Τσεσμέ της Μικράς Ασίας όπου οι ήρωες ψάχνουν τη δύναμη τόσο μακριά απ’ αυτούς και στο τέλος ανακαλύπτουν πως η δύναμη βρίσκεται μέσα τους!

Διασκευή, κατασκευή κούκλας, εμψύχωση : Φαίη Ρεϊζίδου

Αφήγηση, κιθάρα, κρουστά: Κωσταντής Μιζάρας

Διάρκεια 50′

 

 

 

10.00 μ.μ. Συναυλία με τους «Ξέφραγο Αμπέλι» – Είσοδος Ελεύθερη

Το «Ξέφραγο Αμπέλι» αποτελείται από μια παρέα τεσσάρων μουσικών από την Αθήνα και τη Σίφνο, που με σαφείς επιρροές από τη νησιώτικη παράδοση φέρνουν με τον δικό τους τρόπο κοντά σας έντεχνα, παραδοσιακά και νησιώτικα ακούσματα με μια φρέσκια προσέγγιση που παντρεύει τη γνώριμη, αυθόρμητη πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού με το κέφι, την τρέλα και τη ζωντάνια της σύγχρονης διασκέδασης.

 

 

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

 

6.00 μ.μ. Εργαστήρι τραχανά. Διάρκεια 3 ώρες. Κόστος 20€

8.00 μ.μ. Τυροκομία ( χλωροτύρι, κοπάνισμα, βούτυρο, ξυνοτύρι, ξυνόγαλο). Διάρκεια 3 ώρες. Κόστος 20€