Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ένα τρίωρο βιωματικό εργαστήρι τραγουδιού με τη διάσημη ελληνοαμερικανίδα μουσικό της jazz, για αρχάριους και επαγγελματίες 

Το βιωματικό εργαστήρι circle-singing προσφέρει χώρο στη δημιουργικότητα μέσω του ήχου και της φωνής.

Προσιτό σε αρχάριους και προκλητικό για προχωρημένους τραγουδιστές, το πρόγραμμα καλεί τους μαθητές να απελευθερωθούν, μέσα από τα εργαλεία του αυτοσχεδιασμού και της φαντασίας.

Τον όρο circle-singing εισήγαγε ο Bobby McFerrin, μουσικός, τραγουδιστής και μαέστρος, ο οποίος κατά την διάρκεια της πολυετούς  παρουσίας του σαν σόλο καλλιτέχνης, δημιούργησε τους φωνητικούς κύκλους, δημιουργώντας σχέσεις μεταξύ του κοινού, ερωτήσεις και απαντήσεις μέσω αρμονιών και ρυθμού.

Αυτά τα κυκλικά τραγούδια που συνδυάζονται με χορωδιακά τραγούδια, όχι μόνο δημιουργούν όμορφη μουσική, αλλά καλλιεργούν μια βαθιά αίσθηση χαράς καθώς επίσης και το αίσθημα του “ανήκειν”.

Η τεχνική των circle-singing (κυκλικών τραγουδιών)  χτίζει τις βάσεις της μουσικής, σε συνδυασμό με την αρμονία, την ρυθμική ακρίβεια και την ακουστική ακρίβεια. Επίσης καλλιεργεί και αναπτύσσει τις παραδοσιακές ικανότητες που χρειάζονται για το τραγούδι, όπως η μείξη, η ισορροπία, η τονικότητα και η ευαισθησία.

Η Nana Simopoulos έχει σπουδάσει με τους Bobby McFerrin, Joey Blake, Rhiannon, David Worm και άλλους και μεταφέρει αυτή την τεχνική των circle-singing  σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτό το πρόγραμμα circle-singing (κυκλικών τραγουδιών) είναι πολύτιμο για τους τραγουδιστές  και μουσικούς όλων των επιπέδων, για δασκάλους και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια κοινότητα, βασισμένη στην εμπιστοσύνη, μια βιωματική εμπειρία με βάση τη δημιουργικότητα που αγκαλιάσει τη ζωή σε όλο της το μεγαλείο.

Κάθε τραγούδι, κάθε φωνή έχει μια θέση στον κύκλο!

 

Κόστος συμμετοχής :   20 ευρώ

Διάρκεια workshop: 3 ώρες

Τηλέφωνο κράτησης συμμετοχής 6936994980

Δωρεάν παρακολούθηση βραδινής παράστασης της Nana Simopoulos