Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Έργα των Κατερίνα Διαμαντή, Σπύρου Καμνή, Άκη Λούκα και Αμαλίας Τσακίρη, με κύριο θέμα το μαύρο «φως»!

Η 4η στη σειρά Belle Arte Lamia ξεκινά το project 2019 – 2020

Η τέχνη της φωτογραφίας αποτελεί τη βασική ραχοκοκαλιά της Belle Arte Lamia 2019-20 για την ενηλικίωσή της, ως μια έκθεση που πειραματίζεται με τις απαιτήσεις της εποχής.

Η Belle Arte Lamia 2019 θα φιλοξενήσει  την έκθεση φωτογραφίας «σκιαί ερριμμέναι…» με έργα των Κατερίνα Διαμαντή, Σπύρο Καμνή, Άκη Λούκα και Αμαλία Τσακίρη, με κύριο θέμα το μαύρο «φως»!

Άλλωστε είναι ωραίο να φωτογραφίζεις στο φως μα, η μαγεία κρύβεται στο σκοτάδι! Ηρεμία, γαλήνη, διαύγεια, εσωτερικότητα, αλλά και μια αίσθηση απειλής, ανησυχίας, ένα είδος ταραχής αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που θα μπορεί κανείς να δει από 21 Ιουνίου έως 17 Αυγούστου 2019 στην έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο «πέτρινο» της «Χώρας» στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Οίτης.

 

Το μαύρο αποτελούσε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης – και όχι μόνο – για τους φωτοκαλλιτέχνες όσο και για τους ποιητές και τους μουσικούς. Ο καθημερινός βομβαρδισμός μας με εκατοντάδες εικόνες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης μας έχουν εθίσει στην επιφανειακή θέαση των εικόνων. Με τις φωτογραφίες των Κατερίνα Διαμαντή, Σπύρου Καμνή, Άκη Λούκα και Αμαλίας Τσακίρη,  η BelleArteLamia 2019 μας καλεί σε μία διεισδυτική θέαση των εικόνων, σε μια εμπειρία των αισθήσεων και της ψυχής.

Ένα πρώτο βήμα για να ανέβουμε μέχρι το 2020 είναι η μεγάλη έκθεση φωτογραφίας, με την ανοιχτή συμμετοχή εκατοντάδων φωτο – καλλιτεχνών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Belle Arte Lamia 2019-20 στο belleartelamia.gr