Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Τραγούδια από τη Σαρδηνία και άλλα νησιά της Μεσογείου


H Lamia Bedioui παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια απο νησιά της Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην- άγνωστη στο ευρύ κοινό- παράδοση της Σαρδηνίας, απ’όπου προέρχεται η σύντομη αφήγηση του παραμυθιού των Janas. Θα ακουστούν επίσης κομμάτια από την Κύπρο , την Κρήτη , τη Σικελία , τη Djerba της Τυνησίας (το αρχαίο νησί των Λωτοφάγων) και άλλα.

Τραγούδια διαχρονικά που εκφράζουν τη ζωντάνια , τη χαρά της ζωής , τις ελπίδες αλλά και την αίσθηση του τραγικού απο λαούς της Μεσογείου με ισχυρές ρίζες στην παράδοση και αγάπη για την ελευθερία.

Φόντο έχουν τη θάλασσα, τόπο επικοινωνίας, ανταλλαγής, διασταύρωσης πολιτισμών αλλά και συγκρούσεων . Σύμβολο ζωής και θανάτου , η θάλασσα ενώνει όσο και διαχωρίζει.Τα νησιά και οι νησίδες της αποτελούν κιβωτό παραδόσεων μέσα στο χρόνο.

Μουσικοί:

Lamia Bedioui: τραγούδι, αφήγηση.

Γιώργος Βουρνάς: κιθάρα, μαντολίνο, φλογέρες, ούτι, τραγούδι.

Αλέκος Βασιλάτος: κοντραμπάσο.

Σόλης Μπαρκή: κρουστά.

LAMIA BEDIOUI – Βιογραφικό

 

Η Lamia Bèdioui γεννήθηκε στη Τυνησία όπου σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Τύνιδας ( Master ) . Παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι. Συμμετείχε σε χορωδία κλασικού τυνησιακού τραγουδιού. Έκανε σπουδές στη μουσική και το τραγούδι, αρχικά στη Μουσική Σχολή της Τύνιδας και κατόπιν στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ζει στην Ελλάδα από το 1992.

Από το 2002 μέχρι 2010 συμμετείχε στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια εκφραστικών τεχνών, όπως φωνολογίας, κινησιολογίας, αφηγηματικής τέχνης.

Το 2013 αποφοίτησε από τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Το θέμα της πτυχιακής ήταν «Οι ερωτικές ιστορίες του αραβικού κόσμου».

Η επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι ξεκίνησε το 1995. Ερμηνεύει τραγούδια από διάφορες παραδόσεις της Μεσογείου καθώς και έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι όπως το γαλλικό τραγούδι.

Συνεργάστηκε με αξιόλογους μουσικούς ,τραγουδιστές και περφόρμερ στο χώρο της Ethnic , της παραδοσιακής μουσικής και της Jazz ( Jon Balke, El Jazzeera, Λεωνίδας Μαριδάκης, Γιώτα Βέη, Estudiantina Orchestra, Nίκος Κυπουργός, Wouter Vandenabeele και άλλοι).

Συνεργάζεται με τη Σαβίνα Γιαννάτου από το 1997 με εμφανίσεις και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συμμετείχε σε διάφορους δίσκους : ( Τραγούδια της Μεσογείου, Terra Nostra, In Gedeonis Area, Κρόταλα, Συγκρότημα Χάρη Λαμπράκη, Ρηχά Νερά, Metamorf…).

Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά : “Fin’amor” σε συνεργασία με τον Σόλη Μπαρκή – μια δουλειά βασισμένη στην αρχέγονη σχέση της φωνής με τα κρουστά – η οποία επανακυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019, με νέες εγγραφές, μίξη και mastering.

Τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφόρησε την δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “ Athamra ” , με τραγούδια απο τις χώρες της Μεσογείου.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας , σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού ( Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Τυνησία, Γαλλία, Τουρκία, …) καθώς και σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικές , κοινωνικής υποστήριξης.

Έχει συμμετάσχει σαν περφόρμερ και τραγουδίστρια σε θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις των : Μαρία Πανούτσου, Νατάσσα Ζούκα, Μαρίνα Μεργού, Silvia Macchi, Alessandra Maioletti, Eρμίρα Γκόρο κ.α.).

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΝΑΣ – Βιογραφικό

 

 

Ο Γιώργος Βουρνάς γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα.
Σπουδάσε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κλασσική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο και τη Λίζα Ζωή.
Έκανε σπουδές θεάτρου (υποκριτική, κινησιολογία, φωνολογία ) στο Θέατρο Τομή της Μαρίας Πανούτσου.
Μελέτησε παραδοσιακά μουσικά άργανα όπως ούτι,νέϋ και άλλα.Συνεργάζεται με διάφορους καλλιτέχνες οπως η Γιώτα Βέη, Lamia Bedioui, Ειρήνη Δασκαλάκη, Άλκης Κόλλιας, Λεωνίδας Μαριδάκης.

 

ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ – Βιογραφικό

Ο Αλέκος Βασιλάτος είναι κοντραμπασίστας και συνθέτης. Εχει γράψει τραγούδια, κομμάτια για πιάνο, για σόλο κοντραμπάσο, μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες. Εχει πλήθος συνεργασιών με συνθέτες και τραγουδιστές από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Συνηθείς Υποπτοι» της θεατρικής ομάδας «Τασσει δ’ ερωτα» και εχει εκδώσει τις ποιητικές εργασίες «Ενα τραγούδι για όσους θυμούνται»-«Ο Χορευτής» (εκδόσεις Λιβανη1999) και «Η μήπως όχι;» (Φαρφουλας 2010)

 

ΣΟΛΗΣ ΜΠΑΡΚΗ – Βιογραφικό

 

Ο Σόλης Μπαρκή γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μουσικός, κωμικός ηθοποιός και ασχολείται με την εικονογράφηση και τα κόμικς . ‘Εχει διδαχθεί Μεσογειακά , Πέρσικα και Αφρικάνικα κρουστά απο τους Μιχάλη Κλαπάκη και Λευτέρη Γρηγορίου.

Ειδικεύεται σε μια ευρεία ποικιλία κρουστών οργάνων απο όλο τον κόσμο όπως- frame drums, udu, ντζέμπε, καντζίρα, dumbek, bells, singing bowls, άρπες στόματος και άλλους τύπους μουσικών οργάνων σαν το ντιντζεριντού και το μπεριμπάου τα οποία του επιτρέπουνα να δημιουργεί πλούσια ηχοχρώματα και ζωντανές εικόνες.

‘Ηταν μέλος σε συγκροτήματα όπως τα ‘‘Μαγικό Χαλί’’, ‘‘Θέρος’’, ‘‘Dingo’’, ‘‘ΛύρΑυλός’’ και έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Μίμης Πλέσσας, Νίκος Ξυδάκης, Κρίστι Στασινοπούλου, Βασίλης Ρακόπουλος, Μιχάλης Νικολούδης, Zohar Fresco και πολλούς άλλους σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σαν κρουστός σε πολλές δισκογραφικές δουλειές όπως τα‘‘3G Three Generations Jazz Trio’’, (ενα τρίο αποτελούμενο απο τους Μ.Πλέσσα, Β. Ρακόπουλο και Α. Λαδόπουλο).

Το 2006 κυκλοφόρησε την δισκογραφική δουλειά : “ Fin’amor “ σε συνεργασία με την Lamia Bedioui – μια δουλειά βασισμένη στην αρχέγονη σχέση της φωνής με τα κρουστά – η οποία επανακυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019, με νέες εγγραφές , νέα μίξη και mastering.

Συμμετέχει επίσης σε θεατρικές και χωρευτικές ομάδες, όπως το Εθνικό Θέατρο, καθώς και σε παραστάσεις παραμυθιών και αφήγησης.