Φόρτωση Εκδηλώσεις

 

Εργαστήριο Frame Drums και Konnakol

Ενα εργαστήρι γνωριμίας με τα frame drums, δηλαδή μπεντίρ, ντέφια και σχετικά όργανα.

Εισαγωγή στην ιστορία των οργάνων αυτών και την γεωγραφία και τις παραδόσεις, που σχετίζονται με αυτά.

Τεχνικές, διαφορετικά στυλ και παραδοσιακοί ρυθμοί, της Μεσογείου και όχι μόνο!

Ενορχηστρώσεις κρουστών και συνδυασμός με τραγούδι.

Στο εργαστήρι αυτό, θα γίνει και μια εισαγωγή στην Ινδική τέχνη του Konnakol, που είναι η απαγγελία ρυθμικών συλλαβών και βοηθά πολύ στην εξοικείωσή μας με τους ρυθμούς και τα μετρήματα.

Σας καλούμε σε ένα ταξίδι με όχημα , μερικά από τα πιο τελετουργικά όργανα του κόσμου!

 

 

Σ  Ο  Λ  Η  Σ     Μ  Π  Α  Ρ  Κ  Η

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα .Σπούδασε Οικονομικά στην Νομική.

Μελέτησε σχέδιο και ζωγραφική και ασχολείται με την εικονογράφηση

και τα κόμικς Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το     εξωτερικό και εικονογραφεί βιβλία και περιοδικά (ΒΑΒΕΛ,9,ΑΝΤΙ και άλλα).

Διδάχτηκε κρουστά της Μεσογείου ,της Περσίας και της Αφρικής κοντά στον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Λευτέρη Γρηγορίου.

Ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων , με το Αυστραλέζικο didjeridoo και το berimbaw.Αγαπάει και εστιάζει στα ηχοχρώματα και τις ηχητικές εικόνες..

Ειδικεύεται στα frame drums (Bendir και ντέφια παντός είδους).

Είναι η ήταν μέλος σε συγκροτήματα όπως                                                 Μαγικό Χαλί,Dingo, Θέρος, Δάχτυλα της Εκάτης, Κρουστά της Τάκη, Λύραυλος.

Εχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με τους Μιχάλη Νικολούδη,Μίμη Πλέσσα ,  Βασίλη Ρακόπουλο, Ross Daly,Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Κρίστη Στασινοπούλου, Γιώτα Βέη, Αναστασία Μουτσάτσου, Klaudia Delmer, Βαγγέλη Φάμπα ,Νίκο Τουλιάτο, Αλκη Καλούμενο, Παναγιώτη Στέφο, Νίκο Ξυδάκη, Ξανθούλα Ντακοβάνου και τον Λευτέρη Γρηγορίου, με τον οποίο συνδυάζουν την μουσική παράδοση της Κρήτης με τα όργανα της Αφρικής.

Κυκλοφορεί σε cd  μία συνεργασία του με την Lamia Bedioui,μία

συνάντηση φωνής και κρουστών, με τίτλο FIN’AMOR.

Συμμετέχει σε χορευτικές και θεατρικές ομάδες,όπως το Θέατρο της Ανοιξης,το Θεσσαλικό Θέατρο,το Εθνικό Θέατρο και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης . Συμμετείχε στην παράσταση Φαέθων,που περιόδευσε στην Κρήτη, σε αρχαιολογικούς χώρους.

η ομάδα ΑΜΑΛΓΑΜΑ και το Εθνικό Θέατρο. Συμμετέχει επίσης σε παραστάσεις παιδικού και βρεφικού θεάτρου, όπως και σε παραστάσεις  αφήγησης παραμυθιών.

Τον τελευταίο καιρό,σε σύμπραξη με άλλους μουσικούς,παρουσιάζει την προσωπική του εργασία, με την μορφή παράστασης, που ονομάζεται Κρουστή Παραμυθία.

Διδάσκει frame drums και κυρίως bendir ,ασχολείται όμως και με την δημιουργική απασχόληση παιδιών, σχολικής και προσχολικής ηλικίας, φέρνοντάς τα σε επαφή με τα κρουστά μουσικά όργανα.